Nate Diaz se tento rok pravděpodobně vrátí do UFC, Conor McGregor by s ním chtěl bojovat o titul

Nate Diaz se tento rok pravděpodobně vrátí do UFC, Conor McGregor by s ním chtěl bojovat o titul zdroj: Profimedia

Nate Diaz by podle prezidenta UFC mohl letos bojovat s někým ze špičky žebříčku lehké váhy. O další společný duel se hned přihlásil jeho velký rival Conor McGregor.

Nate Diaz ještě neřekl ve svojí kariéře poslední slovo. Naposledy jsme bývalého vyzyvatele lehké váhy měli šanci vidět v listopadu roku 2019, kdy prohrál bitvu s Jorgem Masvidalem o speciální pás BMF a od té doby proběhlo několik spekulací, že se do klece nevrátí. Dana White ale udělal těmto dohadům přítrž.

Podle prezidenta UFC se Diaz v letošním roce vrátí do lehké divize a momentálně údajně probíhají poměrně konkrétní jednání. A vypadá to, že by mohl rovnou bojovat s někým ze špičky. S kým to bude zatím není jisté, ale už předem bylo vyloučeno jméno Tonyho Fergusona.

„Právě pracujeme na fightu pro Natea Diaze, ale nebude to s Tonym,“ prozradil White pro server TheMacLife. „Jsem si ale jistý, že pokud to zvládneme domluvit, tak se vám to bude líbit. Pokud by totiž v tomto souboji zvítězil, tak by ho to dostalo do skvělé pozice. Chlap, který by s ním měl potencionálně bojovat, by pro něj měl být zárukou dobrého zápasu.“

Kdo by to mohl být je velice těžké odhadovat. Paul Felder by s Diazem sice rád bojoval, ale řekl, že jeho UFC neoslovilo, stejně tak Rafael Dos Anjos řekl, že s ním UFC v tomto ohledu nejedná.

Whitova prohlášení se ale okamžitě chytil Diazův velký rival Conor McGregor, který by se proti němu velice rád znovu postavil. Dalším možným zápasem by totiž oba borci dokončili trilogii a rozsekli by vzájemný remízový stav 1:1.

diaz mcgregor Nate Diaz - Conor McGregor, UFC 202 | zdroj: Profimedia

„Slyšel jsem, že Dana White mluvil o tom, že by se Nate Diaz vrátil do lehké váhy. To se mi líbí,“ řekl pro TheMacLife McGregor. „Velice rád bych si to s ním znovu rozdal a doufám, že to tak dopadne. Kdyby to navíc bylo o šampionský pás lehké váhy, tak by to bylo opravdu speciální. Ve hře je teď několik skvělých možností a já jsem na všechny připraven.“

Nutno dodat, že Nate Diaz v posledních 4 letech odbojoval v lehké divizi pouhé 2 zápasy a z toho jeden prohrál. McGregorův optimismus, že by Nate mohl v nejbližší době pomýšlet na titul, je tak dost nereálný.

McGregor s Diazem už v prvních dvou zápasech dokázali přilákat rekordní množství fanoušků, a především v tom prvním předvedli skvělou show. Conor totiž v úvodním kole bez problémů plnil roli favorita, ale postupně se začala karta obracet. Ve druhé části už měl navrch Diaz a McGregorovi bral fyzické síly neustálým útočením. Po dobře mířeném levém direktu navíc Conorem otřásl a irský bojovník byl nucen jít pro takedown. Jenže na zemi je Nate Diaz pánem a McGregora tam uškrtil na rear naked choke.

Druhý duel přinesl delší a vyrovnanější bitvu, ze které nakonec vyšel na body vítězně McGregor, ale nikdo by se asi nedivil, kdyby rozhodčí připsali výhru Diazovi. Ten to také Conorovi v každé situaci připomíná a prohlašuje, že zvítězil v obou fightech. Třetí zápas by tak mohl definitivně rozseknout, kdo z nich je lepší.

McGregor se teď ale soustředí především na odvetu s Dustinem Poirierem, která se odehraje už příští víkend a velice pravděpodobně napoví, kdo se utká o titul. S kým nastoupí Diaz se snad dozvíme velice brzy, ale myšlenka, že by v dohledné době naskočil do souboje o titul se jeví jako hodně přehnaná a byla by nefér vůči všem top bojovníkům v divizi.

Zdroje:  The Mac Life

Nejnovější články