Diaz nazval své kolegy falešnými bojovníky. Vzápětí dostal výzvu od "pravého bojovníka" Chimaeva

Diaz nazval své kolegy falešnými bojovníky. Vzápětí dostal výzvu od "pravého bojovníka" Chimaeva zdroj: Profimedia

Nate Diaz nepatří mezi nejaktivnější bojovníky, jeho kroky i přesto sleduje doslova celý MMA svět. Nyní se nevybíravě opřel do bývalých protivníků a dostal výzvu od Khamzata Chimaeva.

Nate Diaz znovu dráždí chřestýše bosou nohou. Jeden z nejpopulárnějších světových bojovníků má ostrý jazyk a specifický styl vyjadřování, kterému často rozumí jen on a jeho partička kamarádů z kalifornského Stocktonu. Nyní si vzal Diaz na paškál Conora McGregora a Dustina Poiriera.

Mladší z bratrů Diazů, se na twitterovém účtu opřel do výše zmíněných bojovníků, že si “pouze hrají” a vyhýbají se skutečnému zápasu. 

"Nenechte se zmást, tyhle dva jsem již porazil a teď si hrají na bojování."

Diaz se utkal s McGregorem dvakrát během roku 2016. Na turnaji UFC 196 doslova šokoval svět, když favorizovaného Conora utáhl ve druhém kole na Rear-Naked-Choke. Odveta se konala o půl roku později v Las Vegas. Irský bojovník vyhrál po pěti kolech na body, o čemž si mladší z bratrů Diazů myslí své a rozhodnutí rozhodčích neuznává.

S Poirierem se však Nate nikdy neutkal, z domluveného souboje na turnaji UFC 230 totiž nakonec sešlo. Diaz se však cítí jako vítěz, když soupeř k utkání nenastoupil.

“Pro mě je to vítězství. Už jsem ho porazil. Pokud se máme zítra utkat v jiu-jitsu, boxu či MMA, jsme domluveni. Vstaneme v sedm hodin a jdeme na to. Pokud vás bolí žaludek, zuby nebo je na vás přítelkyně naštvaná, je to váš problém. Nepřijdete v sedm hodin, máte smůlu.” prozradil Diaz v interview pro ESPN

Tento týden Diaz sdílel další záhadný příspěvek “165 liber”. Není jasné, na koho tím cílil, ale Poirier se ihned ozval. "Vypráším Tě i tam," odpověděl stručně. 

Jak se zdá, příspěvek o 165 librách nebyl určený pro Poiriera, což mu Diaz velmi rychle vysvětlil. 

"Tohle nebyla nabídka pro Tebe, ale pro opravdové bojovníky, ty osle. Ty už jsi prohrál. Ty a tvoji týmoví kolegové, bojujete s kamarády. Jste falešnicí zápasníci." 

"Kamarády" zřejmě Diaz myslel Poiriera s Jorge Masvidalem, kolegy z American Top Teamu, kteří jsou zapleteni do sporu s Colby Covingtonem. Avšak rozklíčovat Diazovy myšlenkové pochody je často opravdu velmi složité. 

Poirier byl hostem show Ariela Helwaniho, kde prohlásil, že Diaz žije ve svém vlastním světě a nikdo vlastně nechápe, co svým výrokem myslel. 

Do situace se přimotal i největší objev letošního roku Kamzat Chimaev.  Neporažený bojovník, který v UFC soupeřům uštědřil 164 úderů a sám inkasoval pouze dva. Ten aktuálně marně shání soupeře a někdo formátu Natea Diaze by se mu v resumé určitě hodil. Zápas by rád realizoval už v prosinci letošního roku.

"Já si nehraji na bojovníka. Jsem pravý bojovník. Tak vem své slabé tělo do Vegas a já tě 19. prosince zničím. Jsi pravý bojovník, tak pojď do toho." 

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články