Nick Diaz způsobil poprask. Po zápase s ním volají Conor McGregor, Darren Till i Stephen Thompson

Nick Diaz způsobil poprask. Po zápase s ním volají Conor McGregor, Darren Till i Stephen Thompson zdroj: Profimedia

Nick Diaz opět ukázal, jak moc populárním bojovníkem je. Sotva se totiž objevily spekulace o jeho návratu, ozvalo se hned několik potencionálních soupeřů. Dana White však zůstává skeptický.

Svět MMA obletěla zpráva, že starší bratr Nata Diaze, bývalý šampion StrikeForce Nick Diaz plánuje návrat do profesionálního oktagonu. Jeden z nejpopulárnějších bojovníků historie přitahuje zájem fanoušků i potencionálních soupeřů. Na sociálních sítích zájem o vzájemný souboj ihned vyjádřili Conor McGregor, Stephen Thompson či Darren Till

Poslední zápas v UFC absolvoval Diaz v roce 2015 a kariéru přerušil s bilancí 26-9. O možném návratu se spekuluje celých pět let, nyní ale konečně získává reálné obrysy. Dle slov manažera Kevina Mubengy prošel Nick 14 týdenním tréninkem spojeným s redukční dietou, aby se dostal na váhu v rozmezí 165 - 175 liber (74-79 kilogramů). Ještě důležitější je následující informace, že Diaz bedlivě sleduje dění ve welterové váze (-77 kg) a plánuje začátkem roku 2021 velkolepý comeback. 

Prezident UFC Dana White však zůstává skeptický a brzdí očekávání fanoušků.

“Uvidíme, jak to dopadne, ale nemám žádná velká očekávání. Sice jsme o tom mluvili, ale o jeho návratu se hovoří celou dobu.” prozradil Dana White během sobotního turnaje v UFC Apex centru.

Své poslední vítězství vybojoval Diaz na turnaji UFC 137 v roce 2011, když porazil B.J. Penna po třech kolech na body. V sedmatřiceti letech často bojovníci končí kariéru, a proto je otázkou, v jaké formě Diaz nastoupí. Nehledě na dlouhou pauzu, svým návratem vyvolal pozdvižení mezi ostatními bojovníky, kteří s ním touží poměřit síly. 

Mezi prvními se ozval Stephen “Wonderboy” Thompson který prohlásil:

“Pokud mám být upřímný, tak souboj s Nickem Diazem může být skvělý a zajímavý zápas. Rád bych ho přivítal zpět v naší divizi. Sice nevěřím, že se opravdu vrátí, ale pokud chce, rád ho v oktagonu přivítám.” prohlásil bývalý titulový vyzyvatel s respektem, jak je u něj zvykem.

Britský bojovník a bývalý titulový vyzyvatel welterové váhy Darren Till se ozval na Twitteru:

"Pokud se chce Nick Diaz vrátit a zjistit, kdo je největší hvězdou mimo šampiona střední váhy? Gorila je tady."

A to nejlepší na konec. K situaci se vyjádřil i Conor McGregor, který stále nezavršil trilogii s Natem Diazem a rovnou si troufá i na staršího Nicka. Irský bouřlivák sdílel tweet, ve kterém píše: "Postavte je do řady."

Pokud se populární  bojovník skutečně vrátí na půdu UFC, půjde o jednu z největších událostí příštího roku. Možná se dočkáme turnaje, kde se představí oba bratři Diazové, neboť prodeje pay-per-view vždy rostou, když je na kartě stocktonský bojovník a takovou příležitost, si Dana White jistě nenechá ujít. Má ale pravdu, že zatím se jedná pouze o hezká slova a nic ještě není jisté.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články