Jiní v jeho věku končí, on plánuje návrat. Aby ukázal, že to myslí vážně, zkusil si Nick Diaz dokonce cvičně zhubnout

Jiní v jeho věku končí, on plánuje návrat. Aby ukázal, že to myslí vážně, zkusil si Nick Diaz dokonce cvičně zhubnout zdroj: Profimedia

Nick Diaz patří k předešlé generaci bojovníků, kteří byli na vrcholu ještě v době, kdy MMA nebylo tak populární, po 5 letech se teď prý konečně hodlá vrátit.

Nick Diaz kdysi patřil k nejpopulárnějším bojovníkům. Ačkoliv ne vždy odcházel jako vítěz, dokázal v zápasech zatopit například Georgesovi St. Pierrovi či Andersonu Silvovi. Dělal to navíc svým svérázným "pouličním" stylem.

Anderson Silva vs. Nick Diaz zdroj: Profimedia

Jenže v roce 2015 po památném zápase se Silvou byl Diaz pozitivně testován na marihuanu a dostal dlouhou stopku. Kariéru sice oficiálně neukončil a několikrát dokonce sám zmínil návrat. Například když Masvidal loni porazil jeho mladšího bráchu Natea, sliboval pomstu. Situace však tak nějak vyšuměla a s ní i očekávaný comeback. "Už nepotřebuju nikoho mlátit, budu si radši užívat párty život," nechal se pak slyšet Diaz starší a vzal věrným fanouškům všechny naděje.

Teď ale přišel jeho manažer s tím, že Nick se opravdu plánuje začátkem příštího roku vrátit do boje. Dokonce prý absolvoval 14 týdenní dietu a přípravný kemp, aby zjistil, jak jeho tělo bude reagovat. Že nemluví jen do větru doložil také videem. Diaz prý bude bedlivě sledovat nadcházející zápasy ve welterové divizi. Především pak zřejmě Covington vs. Woodley.

Aby toho nebylo málo, o návratu se hovoří i v souvislosti s mladším Natem Diazem. V jednání je prý odveta o titul největšího drsňáka, který mu sebral Jorge Masvidal. S tím by se ale teoreticky mohl utkat i Nick Diaz, uvidíme tedy, co nadcházející měsíce přinesou. Paradoxní bude, že se případně vrátí v letech (v únoru mu bude 38), kdy spousta bojovníků z jeho generace už pověšila rukavice na hřebík anebo o tom alespoň přemýšlí. Zároveň by ale mohl předvést ještě několik let dobrých zápasů a zaútočit na titul.

Zdroje:  ESPN

Nejnovější články