Před pěti lety ukončil kariéru Nick Diaz. Připomeňte si jeho památný zápas s Andersonem Silvou

Před pěti lety ukončil kariéru Nick Diaz. Připomeňte si jeho památný zápas s Andersonem Silvou zdroj: Profimedia

Nick Diaz se nesmazatelně zapsal do historie nejen UFC ale i MMA jako takového. Čas letí a dnes je tomu půl dekády, kdy pověsil rukavice na hřebík. 

Kolik nezapomenutelných momentů fanouškům připravil Nick Diaz, kalifornský gangster, který pomohl posunout MMA na nový level. Svým stylem boje a především chováním změnil UFC a vyšlapal cestu nejen bratru Natovi, ale i dalším bojovníkům, kteří využívají psychologickou válku.

Během své dlouholeté kariéry ve Strikeforce i UFC ukázal v oktagonu spousty nezapomenutelných okamžiků, ale jeho “leh na zem” patří nepochybně mezi největší highlighty, které fanoušci jen těžko zapomenou. 

Jedenatřicátého ledna 2015 se utkal s Andersonem Silvou na turnaji UFC 183. Zápasu předcházel velký hype, Anderson Silva se vracel po vážném zranění, Diaz byl v té době americkou superhvězdou sledovanou na každém kroku. Ačkoli byl duel ve stínu Super Bowlu, vzbudil ve světě MMA velký zájem.

Anderson Silva vs. Nick Diaz na oficiálním vážení Anderson Silva vs. Nick Diaz na oficiálním vážení | zdroj: Profimedia

Diaz vzal souboj opět po svém, ignoroval jak tiskovou konferenci, tak veřejný trénink, dokonce zmeškal dva lety do Las Vegas. 

Rodák z drsného Stocktonu ve svém druhém zápase ukončil Chrise Lytle, který měl v té době dvacet profesionálních výher. Zničil Robbie Lawlera i Takanori Gomiho, trash talkem a tvrdými pěstmi porazil Franka Shamrocka a téměř udolal GSPho.

Když nastoupil do zápasu s bývalý šampiónem a skutečnou legendou MMA, nikdo netušil že ho po tomhle památném duelu v kleci již neuvidíme. Anderson Silva Diaze totiž porazil a vyškrtl ho z titulových diskuzí. To ovšem nebylo vše. Kariéru staršímu z bratrů Diazů ukončila protidrogová organizace USADA, která Nicka potrestala pětiletým zákazem činnosti, který byl později zkrácen na 18 měsíců. I to však stačilo, aby Diaz v podstatě ukončil kariéru a věnoval se jiným činnostem. Vede Nick Diaz Academy, kde trénuje nové bojovníky. Ve svém volnu také závodí v triatlonu. 

V poslední době se spekulovalo o možném zápasu s Jorge Masvidalem, že by starší bratr pomstil Nata a ukázal, kdo je pravý BMF, ale velké šance tomu nedávejme. Masvidal má navíc potvrzený titulový duel s Kamaru Usmanem.

"Už nebudu nikoho mlátit, radši si budu užívat párty život." prohlásil Nick Diaz.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články