Nate Diaz přestal bojovat s UFC a po třech letech opráší rukavice

Nate Diaz přestal bojovat s UFC a po třech letech opráší rukavice zdroj: Profimedia

Nate Diaz dlouho místo v oktagonu bojoval s UFC, nakonec našli společnou řeč.

Už tomu budou téměř tři roky, co se Nate Diaz naposledy objevil v oktagonu a podlehl v krvavé odvetě na body Conoru McGregorovi. Oba borci tak proti sobě měli po jednom vítězství a Diaz požadoval rozhodující odvetu. Ta mu nebyla poskytnuta a on sám tvrdí, že vedení UFC chtělo, aby v tu chvíli zmizel a zapříčinili i jeho dlouhou pauzu, což řekl v rozhovoru pro ESPN.

"Jsem si jistý, že bych tu další odvetu neprohrál, ale vedení se mnou začalo zacházet stylem:´Prohrál jsi, šel jsi dolu v žebříčku, tak vypadni,´" řekl Diaz. "Když se mnou on (McGregor) poprvé prohrál, bylo to velkolepé a on tu odvetu potřeboval. Byl mnou posedlý a stavěl na tom celou svojí značku."

"Já mu tu odvetu dal, tak proč jsem na ni také nedostal šanci? Proč jsem nedostal zápasy, co jsem chtěl? Chci všechny na které jsem měl kdy právo. Měl jsem bojovat a místo toho jsem ztratil plno dobrých měsíců přemýšlením, proč jsem přišel o duely ve kterých bych neprohrál."

Dlouhou převládala myšlenka, že Diaz celou dobu odmítal všechny nabídky, ale on sám tvrdí, že když už mu UFC něco nabídla, tak to ani nestálo za řeč. "Nabízeli mi jenom fightery z prelim karty a jim podobné a když jsem odmítl, tak to začali používat proti mě."

Jediného, koho za celou dobu přijal byl Dustin Poirier, ten zápas nakonec ale odvolal kvůli zranění a Diazovi se nechtělo čekat, až se vyléčí. Nakonec se rozhodl na boj s organizací rezignovat a trochu ustoupil. UFC mu za to vyšlo vstříc a díky tomu tuto sobotu na turnaji UFC 241 v co-main fightu nastoupí proti Anthonymu Pettisovi.

Zdroje:  YouTube ESPN , tisková zpráva

Nejnovější články