Poirier stále krouží okolo mladšího z bratrů Diazů, klidně by s ním i boxoval

Poirier stále krouží okolo mladšího z bratrů Diazů, klidně by s ním i boxoval zdroj: Profimedia

Dustin Poirier se upnul na Nata Diaze takovým způsobem, že by se s ním dokonce postavil do boxerského ringu. 

Bývalý dočasný (interim) šampion lehké váhy, Dustin Poirier, po zářijové prohře s Khabibem Nurmagomedovem propadal chmurným myšlenkám o konci kariéry, ale ty už ho nyní přešly. Sice stále léčí operovanou kyčli, přesto by chtěl v dubnu naskočit zpátky do kolotoče jménem UFC. A představu o soupeři má jasnou.

Poirier totiž nikdy nepustil z hlavy Natea Diaze. S ním měl mít duel už v roce 2018, ale ze všeho sešlo vinou zranění. Teď si myslí, že by to byl pro comeback nejvhodnější kandidát, protože by se jednalo o atraktivní fight a především by vítězství mohlo Poiriera vykopnout zpátky nahoru. O tom se také rozpovídal v rozhovoru pro server MMA Junkie.

„Vím, že v tomhle souboji bych mohl zazářit,“ řekl Poirier. „Jsem si jistý, že v téhle mojí kariérní etapě by šlo o věc, na kterou bych trénoval s opravdovým nadšením. Jedná se o zábavného protivníka a já bych se mohl nachystat na styl boje, který mi vyhovuje, a s trenéry, které mám kolem sebe. Myslím, že se můžu připravit opravdu dobře a dokážu podat skvělý výkon.“

O Diaze stojí Poirier takovým způsobem, že by kývnul i na jakoukoliv váhu, a dokonce by se proti němu postavil dokonce v boxerském ringu. „Jsem do tohohle fightu zblázněný. Klidně bych přestoupil na jinou váhu. Jakoukoliv. Určitě by šlo o zábavnou záležitost, kterou ocení také fanoušci. A kdyby na to přišlo, tak bych s ním byl ochotný i boxovat. Bratři Diazovi často mluvili o tom, že by chtěli zkusit box, takže bych jim mohl ukázat svoje zkušenosti.“

Jestli tento souboj (ať už se uskuteční v oktagonu nebo v ringu) dopadne, nevíme. Proslýchá se však, že Nate Diaz se do toho moc nehrne a spíše chce vyčkat, co dalšího se semele a až potom si vybírat. To by mohlo Poirerův entuziasmus trochu oslabit, ale v lehké váze má pořád na výběr ze slušné řady soupeřů.

Zdroje:  MMA Junkie

Nejnovější články