Schyluje se k epické odvetě, Gaethje hledá soupeře a Poirier by s ním rád znovu bojoval

Schyluje se k epické odvetě, Gaethje hledá soupeře a Poirier by s ním rád znovu bojoval Epická bitva Poirier vs Gaethje 1 | zdroj: Profimedia

Jejich první společný souboj patřil k nejlepším zápasům uplynulých let. Dočkáme se v dubnu odvety?

„Budu bojovat o post vyzyvatele,“ rozpovídal se Justin Gaethje v podcastu MMA Tonight o svých plánech. „18.dubna v hlavním předzápase a potom budu bojovat o titul proti komukoliv, kdo ho té noci vyhraje.“ Jeden z fanoušků se následně na Twitteru zeptal Dustina Poiriera, jestli by tenhle zápas vzal. „Ano“ odepsal stručně bývalý prozatimní šampion lehké váhy.

Oba bojovníci se spolu poprvé utkali v roce 2018 v hlavním zápase UFC on Fox 29 v Arizoně. Jejich souboj splnil veškerá očekávání a patřil k tomu nejlepšímu, co jsme v oktagonu mohli vidět. Ačkoliv byl vypsaný na 5 kol po 5 minutách, oba nasadili hned od začátku šílené tempo jako by věřili, že tenhle zápas na body rozhodně neskončí.

Byla to bitva nahoru a dolů a každou chvíli měl navrch někdo jiný. Gaethje bodoval zejména svými pověstnými lowkicky, kterými doslova demoloval Poirierovu nohu. V posledních vteřinách druhého kola dokonce vyzkoušel i tzv. Rolling-thunder kick neboli kop ze salta, který však trefí jen málokdy.

Poirier oproti tomu těžil ze svého skvělého boxingu a pohybu. S postupem času však bylo vidět, že jeho nohy už toho začínají mít dost a snažil se proto boj několikrát přenést na zem. Zdálo se, že další dvě kola tvrdých kopů už nejspíš nevydrží ani silou vůle. Naštěstí pro něj se mu ale hned na začátku čtvrtého dějství podařilo trefit čistou zadní na soupeřovu bradu a silně otřeseného Justina už pak bez problémů ukončil.

Takhle vypadala osudová rána, která zápas rozhodla.

Nebýt této porážky, Gaethje by s největší pravděpodobností brzy dostal titulovou šanci. I nadále však předváděl atraktivní výkony a všechny tři následující zápasy vyhrál KO v prvním kole. Jeho jméno bylo často skloňováno v souvislosti s návratem Conora McGregora. Přednost však nakonec dostal Donald Cerrone, kterého Justin loni v září knokautoval. Poirer naposledy zápasil proti neporaženému Khabibovi, na kterého ale nestačil. Po zápase navíc musel podstoupit operaci kyčle, která ho na delší čas vyřadila z tréninku. Už je však zpět v tělocvičně a poohlíží se po soupeřích. Kromě Gaethjeho má dlouhodobě v hledáčku ještě jedno jméno – Nate Diaz.

Poirier se s ním měl utkat už na UFC 230, ale zápas byl nakonec zrušen. Oba si pak vyměnili několik „milých“ slov na sociálních sítích. Souboj by to byl určitě divácky atraktivní, nikdo však neví, kdy a zda vůbec se Nate do oktagonu vrátí. V současnosti se ale spekuluje o comebacku jeho staršího bratra Nicka, což by mohlo motivovat i Nathana.

Pravděpodobněji se tedy dočkáme odvety Poiriera proti Gaethjemu, přičemž jeden z bojovníků by mohl zaskočit jako náhradník i do titulového souboje Nurmagomedov – Ferguson. Sám Gaethje sice doufá, že se tenhle „prokletý“ zápas konečně odehraje, avšak moc dobře si uvědomuje, že už byl v minulosti čtyřikrát zrušen, a tak by mohl případně zaskočit jako náhradník. Úplně ze stolu není ale ani jeho souboj s Conorem McGregorem, který v posledním rozhovoru pro The Mac Life prozradil, že Justina má stále v seznamu potenciálních soupeřů.

Na tohle se ale zkrátka nejde netěšit.

Zdroje:  mmajunkie.com , themaclife.com

Nejnovější články