Dustina Poiriera láká zápas s Natem Diazem, ten už na něj prý zahájil přípravu

Dustina Poiriera láká zápas s Natem Diazem, ten už na něj prý zahájil přípravu zdroj: Profimedia

Poirier si po vítězství nad McGregorem může ze svých soupeřů vybírat. A lákalo by jej potrestat Nata Diaze.  

Turnaj UFC 257 nám nabídl plno skvělých zápasů a vyvrcholil parádním vítězstvím Dustina Poiriera nad Conorem McGregorem. Jedna kapitola tak dosáhla zdárného konce a nyní přichází období na otevření další. Ta by měla především napovědět, kdo by se mohl stát dalším šampionem v lehké váze.

Poirier se totiž dostal do skvělé pozice, ze které by to podle šéfa UFC Dany Whitea neměl mít daleko k titulovému zápasu. Možností se však nabízí vícero. Jednou z nich by mohl být totiž také duel proti Nateu Diazovi, o který měl Dustin v minulosti už několikrát zájem, ale nakonec z vyjednávání pokaždé sešlo.

„Zajímá mě odveta s Conorem McGregorem, ale také bych chtěl nakopat zadek Nateu Diazovi,“ prohlásil Poirier na pozápasové tiskové konferenci. „O tohle mám teď opravdový zájem. A jsem si jistý, že něco z toho bude dávat smysl, ale právě teď úplně nevím, co z toho to bude. S Conorem to máme 1-1. Nate Diaz z našich vyjednávání utekl a vypouští ho*na na internetu. Teď musím jet především domů a pak uvidíme.“

Conor McGregor vs Dustin Poirier Dustin Poirier šokoval většinu fanoušků! | zdroj: Getty Images

Zápas Poiriera s Diazem už byl totiž jednou téměř domluvený a měl to být hlavní duel na kartě turnaje UFC v roce 2018. Nakonec z této události ale sešlo, protože si Dustin poranil kyčel. I tak se snažil s Natem domluvit na jiném termínu, ale ten si odbojoval zápas s Masvidalem a od té doby se v oktagonu neukázal.

Nyní by se situace konečně mohla změnit. Diaz samozřejmě pečlivě sledoval celý turnaj a nezapomněl si na sociálních sítích dloubnout do Hookera s McGregorem, kteří shodně prohráli po TKO. „Tihle chlapi se nechávají pořád ukončovat,“ napsal v posměšném tweetu. Na to mu odpověděl pomerně vtipně Tony Ferguson, který mu zkritizoval gramatiku a řekl mu, že má radši zvednout zadek a bojovat.

V dalším příspěvku zareagoval Diaz také na Poirerova slova z tiskové konference a podle všeho se zdá, že by potencionální duel přijal. „Teď trénuju, abych ti jako dalšímu mohl nakopat zadek,“ vzkázal Nate Dustinovi. „Tak do toho pojď a jenom o tom nemluv.“

Otázkou teď opravdu zůstává, pro kterou možnost se Dustin rozhodne. Odvetou s Conorem McGregorem nebo soubojem s Diazem by už jen za PPV vydělal velice slušné peníze. Jisté však je, že by se ani v jednom případě nejednalo o titulový zápas, protože narozdíl od Poiriera, ani McGregor ani Diaz nejsou v pozici, kdy by svými výsledky mohli uvažovat o souboji o titul. Na ten jsou nažhavení jiní kandidáti v čele s Charlesem Oliveirou. A co chcete získat v MMA víc než šampionský titul v nejslavnější organizaci na světě?

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články