Dustin Poirier odmítá bojovat s Chandlerem. Zápas s Oliveirou by si ale dokázal představit

Dustin Poirier odmítá bojovat s Chandlerem. Zápas s Oliveirou by si ale dokázal představit zdroj: Profimedia

Dustin Poirier šokoval celý svět a vítězstvím nad McGregorem si zajistil právo na souboj o titul. Kdo by však měl být jeho příští soupeř?

Dustin Poirier dnes ráno ukázal svůj životní výkon, když skvělou taktikou i provedením porazil ve druhém kole Conora McGregora na TKO tvrdými údery.

Dustin tak uhájil post jedničky lehké váhy a jelikož to nevypadá, že by se měl Khabib Nurmagomedov vracet z důchodu, právem si zaslouží souboj o uvolněný titul. Hned po zápase se tedy začalo spekulovat, kdo by měl být jeho soupeřem.

Vzhledem k tomu, že jen pár minut před ním odbojoval perfektní zápas i Michael Chandler, který knockoutoval Dana Hookera v prvním kole, nabízí se možný souboj o titul mezi UFC veteránem Poirierem a bývalým šampionem Bellatoru. O tom ale Poirier nechce ani slyšet a je toho názoru, že Chandler si šanci o titul musí ještě zasloužit:

„Ne, nedává mi to smysl (bojovat s Chandlerem o titul). Respekt Chandlerovi, skvělá výhra. Ale přijít tady a porazit borce, kterého jsem před chvílí porazil a dostat za to šanci o titul? Já jsem bojoval – který to je zápas? – 27, 28 zápasů v UFC, vyzkoušel jsem si všechno, bojoval jsem s nejdrsnějšíma chlapama, abych se dostal k pásu. On (Chandler) by měl bojovat s Charlesem Oliveirou nebo s někým takovým. Ať si to rozdají Chandler a Oliveira. Zápas s ním (Chandlerem), mě teď nijak zvlášť nezajímá. Půjdu pryč a budu prodávat svoji čili omáčku, pokud by to tak mělo být,“ řekl rozhodnutý Poirier.

Na otázku, jaký zápas by jej tedy zajímal, Dustin jmenoval pár jmen:

„Odveta s Conorem by mě zajímala a vždycky jsem chtěl nakopat zadek Natu Diazovi, to mě taky zajímá. Jsem si jistý, že něco určitě bude dávat smysl. Ale právě teď… Conor a já to máme 1:1. Nate Diaz zdrhnul a rád povídá hovadiny online.“

Zároveň ale Poirier naprosto vyloučil, že by o titul měl bojovat s Chandlerem:

„Musím jet domů, promluvit s Danou, promluvit si s UFC, a uvidíme, co bude dávat smysl. Ale můžu vám zaručit, že nebudu bojovat s Michaelem Chandlerem. Můžou si s ním dělat, co chtějí.“

Do „hry o trůn“ lehké divize se v prosinci svým dominantním výkonem nad Tonym Fergusonem zařadil také brazilský bojovník Charles Oliveira. A Dustin Poirier naznačil, že by si s ním zápas o titul dokázal představit:

„Myslím, že Oliveira má více (šancí na zápas o titul). Protože toho kluka jsem pozoroval 10 let v UFC, ve dvou různých váhových kategoriích, bojoval s těmi nejlepšími z nejlepších, pořád dokola. A byl sražen k zemi a dokázal vstát, pořád a pořád. Dokázal, že patří mezi nejlepší a dokázal, co MMA a vytrvalost a důvěra v sebe sama znamená. A to respektuji. Ne, že bych nerespektoval Michaela Chandlera, jen si myslím, že musí ještě trochu více zapracovat, než jen přijít a porazit chlapa, kterého jsem právě porazil.“

Do hry vstupuje i Justin Gaethje, který ale nedávno v zápase o titul podlehl Khabibovi Nurmagomedovi. Podle Dustina by ale měl o titul s ním bojovat spíše Charles Oliveira, než Justin Gaethje:

„Charles Oliveira (by si zasloužil zápas o titul), protože nikdy nedostal tu příležitost. Gaethje byl nedávno poražen, stejně jako já, není to nic proti Gaethjemu, ale prohrál. Takže si myslím, že by to měl být Oliveira. A nebo je nechte zápasit a uvidíme, kdo tu šanci dostane.“

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Lethal Gloves (@lethalgloves)

Situace v nabité lehké váze je stále zamotaná, protože pořád není stoprocentně jisté, jestli se Khabib Nurmagomedov vrátí do oktagonu. Šance na jeho návrat jsou teď ale velice malé a pás v lehké váze tak asi bude mít brzy nového majitele. Jestli se o něj utká Poirier s Oliveirou si ještě chvilku počkáme, ale zatím by to asi dávalo největší smysl.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články