Nemáme slov! Poirier doslova ubil McGregora a uštědřil mu první TKO v kariéře

Nemáme slov! Poirier doslova ubil McGregora a uštědřil mu první TKO v kariéře Dustin Poirier šokoval většinu fanoušků! | zdroj: Getty Images

Král padl, ať žije král. Dustin Poirier po sedmi letech oplatil McGregorovi hořkou prohru.

Poprvé se utkali v roce 2014 a tehdy to byl tah na jednu branku, když McGregor Poiriera přejel rozdílem třídy a za necelé dvě minuty ho ukončil TKO. Přestože v posledních letech nebyl irský bojovník tolik aktivní, do odvety nastupoval jako favorit. Většina odborníků a bojovníků se shodovala, že Dustin bude muset přežít první dvě kola, aby mohl převzít otěže a zvítězit na body. Sám Conor předvídal, že svého soka ukončí do 60 vteřin.

A podle toho začátek zápasu také vypadal. McGregor nastoupil odhodlaně a tlačil. Zvuk jeho dopadajících úderů rezonoval arénou. Poirier ale nezmatkoval a systematicky okopával Conorovu přední nohu. Následně svého soupeře překvapil takedownem a přenesl boj na zem. Ir se ale dokázal u pletiva postavit a v klinči Američana zaskočil pověstnými údery rameny, povedlo se také koleno na tělo a pak loket při úniku. 

Conor McGregor vs Dustin Poirier zdroj: Profimedia

Dustin vypadal po vysilujícím klinči značně unavený, čehož McGregor využil a trefoval čisté údery. Pro Poiriera to začínalo vypadat velmi špatně, pak ale z obrany trefil pěkný přední hák, což svému soupeři hned nadšeně gestikuloval. Zároveň pokračuje v systematickém rozkopávání Irova lýtka. Ten se naopak blýskne pěknou otočkou, která ale dopadne do krytu.

Druhé kolo Dustin opět začal tvrdými lowkicky, Conor mu do nich ale vstupoval tvrdými údery a nutil ho tak nad každým kopem dvakrát rozmýšlet. Následně sám začal kopat, lowkick i highkick. Dustin ale držel krok a začínal si věřit i v pěstních výměnách. Trefil tvrdou zadní levou, a jakmile zavětřil, že je Conor v problémech, zakousl se a už nepustil. Rozjel nekonečnou kombinaci. Conor se snažil vracet, ale nakonec šel otřesený k zemi, kde ho Poirier rychle dodělal. Takový knockout McGregor v kleci ještě nezažil.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený 2005 (@xo1ov_da1er)

"Nejsem překvapený, dal jsem do toho spoustu práce," nechal se po zápase slyšet Poirier a zároveň svému rivalovi vysmekl poklonu. "Vzal tu porážku jako chlap! Máme to 1:1, tak možná budeme v budoucnu bojovat znovu."

Slovo dostal také Conor, který prohru připisoval zejména dlouhému času bez zápasu. Musel ale také uznat efektivnost Dustinových kopů do lýtek. "Moje noha byla mrtvá." Hvězdný Ir ale rozhodně nezněl tak, že by chtěl ukončit kariéru, zřejmě ho tedy dřív nebo později uvidíme zpět v boji.

Dana White na pozápasové tiskové konferenci potvrdil, že další odveta je určitě na pořadu dne. "Vždycky je tu trilogie, když je to 1:1." Možná ale nebude hned, protože pokud se Khabib skutečně ukončil kariéru, bude potřeba korunovat nového šampiona. A kdo jiný by měl dostat titulovou šanci než Dustin? Pravděpodobně by se o opasek mohl pobít s Michaelem Chandlerem, který si v hlavním předzápase rovněž připsal velkou výhru.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články