Bývalý vyzyvatel Gaethje stále nemá soupeře. Může za to jeho kritika určená šéfovi UFC?

Bývalý vyzyvatel Gaethje stále nemá soupeře. Může za to jeho kritika určená šéfovi UFC? zdroj: Profimedia

Bojovník lehké váhy Justin Gaethje se momentálně nacházi v patové situaci a diví se nad tím, proč ještě nemá soupeře.

Loňský rok byl pro Justina Gaethjeho zlomový. Svými tvrdými údery v pátém kole v souboji o prozatímní pás domlátil Tonyho Fergusona, díky čemuž nakonec v říjnu stanul proti tehdejšímu šampionovi lehké váhy Khabibu Nurmagomedovovi. S tím sice po submisi ve druhém kole jednoznačně prohrál, ale i tak je stále na špičce divize.

Jeho další zápas je ale v nedohlednu. Od souboje s Khabibem se Gaethje totiž nedomluvil se žádným dalším soupeřem. Dagestánec navíc ukončil kariéru a zbylá špička si rozebrala zápasy mezi sebou. O uvolněný šampionský pás si to rozdá Michael ChandlerCharlesem Oliveirou a Dustin Poirier míří podle všeho k dokončení trilogie s Conorem McGregorem.

Jak se do této situace Gaethje dostal si nedokáže úplně vysvětlit ani on sám. V rozhovoru pro YouTube kanál Full Reptile sice naznačil, že nějaké důvody, které ho momentálně drží v šachu možná existují, ale jistý si tím úplně není a kvůli tomu je také nechce zatím rozvádět.

„Kdo ví, člověče,“ řekl Gaethje. „Nemohu o tom teď moc mluvit, protože jsem si jistý, že díky tomu, že jsem mluvil o těchto věcech jsem teď tam, kde teď jsem. Takže kdo ví. Možná jsem tím někoho naštval. Netuším."

"Všechno, co vím, je, že jsem od třinácti let poslouchal rozhovory s Danou Whitem a jeho vysvětlování, co chce v bojovníkovi vidět a já jsem přesně ten drsňák."

Khabib Nurmagomedov vs Justin Gaethje Justinovy kopy na šampiona nestačily. | zdroj: Profimedia

Těmito slovy Gaethje dost možná naznačuje, že se v nedávné době pustil do kritiky Dany Whitea, kterého obvinil, že je odpovědný za momentální chaos v lehké váze a přílišné prosazovaní Chandlera. A tato slova mohla šéfa UFC rozdrážtit. Z organizace Justin odcházet rozhodně nechce, ale zároveň podotýká, že všechno má své meze.

„Pokud nebudu respektován, tak mě to bude vážně bolet, protože opravdu splňuji to, o čem Dana mluví. Opravdu by mě to zasáhlo, protože se zde od prvního dne cítím jako součást téhle organizace. Nechci nikam jinam odcházet a ani nechci nikde jinde bojovat. Ale moje zásady jsou pro mě stále tou nejdůležitější věcí. Takže uvidíme, co se stane.“

K těmto situacím bohužel občas dochází a White už několikrát ukázal, že si podobné věci moc líbít nenechá. Na druhou stranu by byla škoda, kdyby Gaethjeho kariéra v UFC ztroskotala právě na tomto bodě. Justin patří k nejzábavnějším bojovníkům v lehké váze a pro obě strany by bylo nevýhodné, kdyby měl skončit. Doufáme tak, že nakonec najdou společnou řeč a Gaethjeho zase brzy uvidíme v kleci.

Zdroje:  YouTube Full Reptile

Nejnovější články