Bývalý vyzyvatel Justin Gaethje viní z totálního chaosu v lehké váze šéfa UFC

Bývalý vyzyvatel Justin Gaethje viní z totálního chaosu v lehké váze šéfa UFC zdroj: Profimedia

Justinovi Gaethjemu se nelíbí, jak se Dana White zachoval k některým bojovníkům a dává mu za vinu nynější zamotanou situaci.

Situace ve špičce lehké váhy UFC je stále zamotanější a zamotanější a pořád není jasné, kdo vlastně bude bojovat o šampionský pás. Ten tak stále vlastní Khabib Nurmagomedov, jenž už nějaký pátek odpočívá ve sportovním důchodu a úplně to nevypadá, že by se hrnul zpátky.

Za hlavního strůjce probíhajícího chaosu, který momentálně zavládl v lehké divizi, je čím dál častěji označován Dana White. Šéf UFC totiž několikrát vsadil na špatnou kartu. Nejdříve totiž evidentně doufal, že Conor McGregor porazí Dustina Poiriera, což byla jedna z mála šancí, jak přilákat zpátky do oktagonu právě Khabiba.

To se ovšem nestalo a tak White zaměřil svojí pozornost na bývalého šampiona Bellatoru Michaela Chandlera. Ten ve svém debutu sestřelil Dana Hookera a Whiteovi se jevil jako skvělý soupeř pro Poiriera v titulovém zápase. V tu chvíli ale dostal košem od Dustina, který prohlásil, že s Chandlerem určitě bojovat nebude.

Jedním z Whiteových kritiků je také poslední vyzyvatel a divizní dvojka Justin Gaethje, který se domnívá, že jeho nadřízený ztratil u mnoha bojovníků důvěru. „Důvodem toho, co se teď děje okolo Poirera je především to, že Dana White využil a pak podvedl Dustina a Tonyho Fergusona,“ řekl Gaethje v rozhovoru pro MMA Junkie.

Poirier vs McGregor zdroj: Profimedia

„Dana totiž na poslední titulový zápas před třemi nebo čtyřmi měsíci použil jako zálohu Chandlera. A my jsme všichni jenom lidé, co mají zásady a co mají morálku. Proto teď Dustin nechce bojovat s Chandlerem. Alespoň to tak předpokládám, protože jsem s ním nemluvil. Dana navíc nepodělal pouze Poirera s Fergusonem. On podělal každé bojovníka, který to dělá dobře a chce to dělat správně a chce integritu pro tenhle sport.“

Šéf UFC urazil Poirera s Fergusonem na podzim mimo jiné také tím, že jim nabízel zápas s Chandlerem, za který by tento debutant vydělal větší částku než ostřílení matadoři organizace. To, že by měl nyní Chandler po jediném vítězství v UFC bojovat okamžitě o titul je pro většinu bojovníků, kteří se pracně dostávali na vrchol, také nemyslitelné. Nelíbí se to ani Gaethjemu, který by nejraději viděl jiné zápasy:

„Kdyby dali dohromady Dustina s Oliveirou, tak by neudělali vůbec nic špatně. Proti tomu by nikdo nemohl argumentovat,“ myslí si Gaethje. „Já bych Poiriera bral také, protože jsem číslo dva. Ale deb*lní je, že je mnohem pravděpodobnější, že místo mě a Poiriera udělá UFC raději odvetu s McGregorem. Ale pořád doufám, že dají proti sobě aspoň Poiriera s Oliveirou.“

Jak se bude situace v lehké váze dál vyvíjet je zatím především v rukách bojovníků a jejich manažerů. Pravdou ale je, že by už Dana White mohl přestat neustále kalkulovat a měl by udělat vstřícný krok pro to, aby se titulový zápas v blízké době uspořádal. Čekání na něj už totiž začíná být krapet dlouhé.

Zdroje:  MMA Junkie

Nejnovější články