Khabib prozradil, kdo byl pro něj nejtěžším soupeřem a jak hodnotí bojové kvality McGregora

Khabib prozradil, kdo byl pro něj nejtěžším soupeřem a jak hodnotí bojové kvality McGregora Conor McGregor - Khabib Nurmagomedov | zdroj: Profimedia

Khabib se během návštěvy Velké Británie rozpovídal o své bojovnické kariéře. Zpátky do oktagonu ho to prý zatím netáhne.

Na světě nejspíš není fanoušek MMA, který by neznal jméno Khabib Nurmagomedov. Přestože dagestánský orel loni ukončil kariéru bojovníka, u bojových sportů zůstal v pozici trenéra. V UFC i Bellatoru úspěšně válčí jeho bratranci a kamarádi. Před nedávnem navíc koupil organizaci a sám tedy organizuje zápasy.

Nyní zavítal do Anglie, kde se mimo jiné setkal s další legendou Georgem St. Pierrem. Jejich vzájemný zápas visel dlouho ve vzduchu, ale nakonec k němu nikdy nedošlo. Kanaďan tedy Khabibovi alespoň symbolicky nasadil škrcení.

A došlo také na všemožné otázky týkající se Khabibovy kariéry. Prozradil třeba, kdo byl jeho nejtěžší soupeř.

„I když ten zápas nevypadal jako těžký, tak nejtěžší to bylo proti Justinu Gaethjemu. Byl to pro mě hodně emotivní den, když jsem s ním bojoval. Byl jsem zraněný. Měl jsem hodně problémů s tělem i duší. Myslím, že to byl velmi tvrdý zápas a stylisticky byl pro mě velmi dobrým soupeřem. Mentálně bylo hodně těžké se popasovat se všemi těmi věcmi, které se mi před zápasem přihodily.“ Právě proto je ale tenhle souboj zároveň Khabibovým nejoblíbenějším.

Snadný ale prý nebyl ani ostře sledovaný duel s McGregorem. „Když budu upřímný, tak to nebylo jednoduché. Ale jediná věc, kterou jsem nečekal, že odklepal velmi snadno. Upřímně, jen jsem ho chytnul a on plácal. Víte, přivedete si 20 tisíc lidí z Irska do Vegas, aby vás podpořili. A před nimi všemi pak odplácáte. Takže tohle bylo snadné, ale jinak – zápas, on jako bojovník, jeho schopnosti, byl dobrý. Cítil jsem, že se připravoval na bránění mého wrestlingu, grapplingu, všeho. Ale způsob, jakým plácnul, ukázal jeho slabost.“

Jak již bylo řečeno, nyní se Khabib soustředí na předávání zkušeností dalším dagestánským bojovníkům. Už 23. října čeká jeho neporaženého bratrance Usmana na akci Bellatoru v Moskvě souboj s Finem Pietilou. Následně se celý tým přesune do Abú Dhabí, kde Islam Makhachev poměří síly s nebezpečným Danem Hookerem.

Zdroje:  sportskeeda.com

Nejnovější články