Gaethje s Fizievem předvedli souboj plný divokých přestřelek a oba dostali bonus za zápas večera

Gaethje s Fizievem předvedli souboj plný divokých přestřelek a oba dostali bonus za zápas večera Justin Gaethje vs. Rafael Fiziev | zdroj: Profimedia

V téhle bitvě určitě umřela spousta mozkových buněk, ale bonus za nejlepší zápas večera si oba bojovníci stoprocentně zasloužili.

Když do boje nastupuje Justin Gaethje, jedna věc je jistá – bonus za nejlepší zápas večera zná už dopředu svého majitele. Ne nadarmo má americký bojovník přezdívku “Highlight”.

Gaethje k sobě navíc opět dostal velice zdatného “tanečního” partnera v podobě Rafaela Fizieva, který jej vyzval ze šestého místa. Američan se zápasem souhlasil, i když případnou výhrou neměl moc co získat, protože byl na třetím příčce v žebříčku. Azerbajdžánec je známý především tvrdým a technickým strikingem a nevyhýbá se přestřelkám, což Justin také nemá ve zvyku.  

Fiziev se snažil ze začátku sondovat svými legkicky, ale Gaethje si zkušeně počkal na ten správný moment a brutálním calfkickem mu málem ustřelil nohu. "Ataman" měl co dělat, aby to ustál, ale přesto nepolevil v tlaku a neustále Justina pronásledoval. Ze začátku se oba borci spíše okopávali a do přestřelek moc nechodili.

To byl ale jen klid před bouří a změnilo se to, když Fiziev začal za kopy přidávat i údery a Gaethje si to nechtěl nechat líbit. Jenže se ukázalo, že je azerbajdžánský bojovník přece jen o stupeň rychlejší než jeho americký soupeř. Gaethje měl s jeho rychlostí očividně problémy, a i když jej také natrefoval, Fiziev mu dával více úderů.

Justin Gaethje vs Rafael Fiziev_2 zdroj: Getty Images

Navíc každý jeho úder byl veden s úmyslem knockoutovat, takže Americký ranař se musel mít velice na pozoru. Justin se na konci kola ještě pokusil o takedown, ale ten mu Fiziev poměrně snadno ubránil a naopak mu dal naskočené koleno, které ale Gaethje “sežral” bez větších problémů

Druhé kolo zahájil Fiziev tvrdým roundkickem na játra a Gaethje znovu ukázal, jaký je tvrďák, když takovou ránu dokázal ustát. I on měl ale dobré momenty a začal více trefovat. Diváci byli svědky jedné přestřelky za druhou a bylo jasné, že tento zápas může skončit kdykoliv.

Ačkoliv byl Fiziev rychlejší a dost možná rozdal více úderů, jeho obličej vypadal ve třetím kole dost špatně. Obě oči měl zakrvavené, zatímco Gaethje vypadal, jako by právě přišel ze šatny.

Hned ze začátku třetího kola ale Fiziev trefil ostrým pravým hákem Gathjeho bradu a na okamžik jej roztančil. Ukončit jej ale nedokázal a americký bojovník znovu ukázal, že se na nohou dokáže udržet i jen silou vůle. Oba borci tak pokračovali ve vražedných přestřelkách a postupně bylo vidět, že Fiziev už fyzicky přestává stačit. Gaethje dobře trefoval svými předními direkty a brzy začal mít navrch i v přestřelkách.

Aby podtrhl svou dominanci, jen pár sekund před koncem skočil pro takedown a konečně se mu podařilo vzít soupeře na zem. 

I přes dominantní závěr se jednalo o velice vyrovnaný zápas, který mohl jít na obě strany. Bodoví rozhodčí ale nakonec těsně viděli vyhrát Justina Gaethjeho, který se tak po prohře s Charlesem Oliveirou z minulého roku znovu vrátil na vítěznou vlnu.

“Doslova se to snažím nedělat,” reagoval Gaethje na to, že znovu předvedl zápas plný tvrdých úderů a přestřelek. “Ale dostal jsem dokonalého tanečního partnera a není tak možné, aby tento zápas nebyl atraktivní. Udělal jsem takedown, tak teď všichni můžou zavřít klapačku,” poslal vzkaz svým kritikům.

“Jdu zkusit ještě jednou získat titul, ale už tady nebudu moc dlouho, takže jsem rád, že jste si to se mnou mohli užít,” vzkázal londýnským fanouškům 34letý americký bojovník. 

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články