Gastelum se cítí být ve špičce i přes nadcházející duel s Tillem

Gastelum se cítí být ve špičce i přes nadcházející duel s Tillem zdroj: Profimedia

I přes kritiku, že si vybral slabého soupeře, si Kelvin dokáže tento zápas obhájit.

Kelvin Gastelum nejspíš překvapil mnoho lidí, že po prohraném zápase o dočasný titul s Israelem Adesanyou kývl na duel s Darren Tillem, který je nováčkem ve střední váze. Sám Gastelum o tom prý dlouho přemýšlel, ale nakonec si své důvody našel a ty prozradil serveru MMA Junkie.

Jedním z důvodu, proč se tak rozhodl, je umístění samotného turnaje, který se uskuteční 2. listopadu v největší newyorské hale. "Ze začátku jsem si říkal, jestli to vůbec stojí za to, přijmout takovýhle zápas, vždyť má dvě prohry v řadě. Cítím se být pořád v boji o titulák a vím, že bych měl dostat jednoho z těch nejlepších. Ale já chci bojovat v Madison Square Garden."

Gastelum moc dobře ví, že tento fight nepřinese výrazný posun v jeho kariéře, ale svůj smysl pro něj má. "Hodně jsem přemýšlel o tom, kdo je můj soupeř, proč s ním budu bojovat a jestli mě to dovede k dalšímu pokusu o titulový zápas. Rozhodně jsem si tyhle otázky položil a vím, že ani na jednu není odpovědí Darren Till. Nemyslím si, že když zvítězím, tak mě to dá šanci znovu bojovat o titul."

"Rozhodně mě to nepřiblíží. Ale myslím, že stejně takový zápas potřebuji, už jen kvůli mému poslednímu výkonu. Chci tam jít a chci ukázat, že mám stále hlad, že jsem pořád ve hře a pořád patřím k jedněm z nejlepších chlapů v této váhové třídě. Očekávám krátký fight. Nechci jít do další dlouhé bitvy. Budu tvrdě pracovat, abych byl schopný tohohle chlápka vypnout."

Zdroje:  MMA Junkie

Nejnovější články