GSP a jeho trenér tipují vítěze zápasu mezi McGregorem a Poirierem

GSP a jeho trenér tipují vítěze zápasu mezi McGregorem a Poirierem zdroj: Profimedia

Završení trilogie zápasů mezi Conorem McGregorem a Dustinem Poirierem neuniklo ani bývalému šampionu GSP, který se spolu se svým trenérem podělil o svůj tip na vítěze.

Třetí zápas mezi Dustinem Poirierem a Conorem McGregorem se blíží a už příští víkend se dočkáme střetu těchto dvou rivalů v oktagonu.

Před sedmi lety tehdy McGregor v prvním zápase porazil Poiriera hned v prvním kole na TKO. Znovu se spolu utkali letos v lednu a tentokrát Poirier všechny překvapil a skvělou taktikou, kdy nejdříve rozkopal lýtko Conorovy přední nohy, dosáhl vítězství pomocí svých úderů ve druhém kole na TKO. Oba borci tak dokázali urvat po jednom vítězství, a tento třetí duel by měl rozhodnout jejich vyrovnanou bilanci.

Není pochyb o tom, že třetí zápas bude na krev a ani jeden nebude tomu druhému dávat nic zadarmo. Sázkové kurzy jsou dost vyrovnané, ale i přes svou poslední dominantní výhru byl Dustin Poirier pasován do pozice mírného outsidera.

Conor McGregor vs Dustin Poirier zdroj: Profimedia

Vyhrocená trilogie dvou velkých rivalů neunikla ani jednomu z nejlepších bojovníkům všech dob, Georgesovi St. Pierrovi. Ten se podělil o svůj tip na vítěze:

„Myslím, že McGregor je velice dobrý v odvetách a myslím, že dosáhne na vítězství. Myslím, že vyhraje ve druhém kole. Knockoutem,“ prozradil svůj tip legendární bojovník.

Do tipování se zapojil i Georgesův trenér Firas Zahabi, který je však opačného názoru:

„Můj oficiální tip byl, že je to 50 na 50. Myslím, že by to mohlo jít oběma směry, ale protože GSP tipoval McGregora, já musím tipovat Poiriera. A rovnou si to i obhájím. McGregorova síla není v lehké váze možná taková, jaká byla kdysi a má před sebou pět kol. Myslím, že Poirier v jejich druhém zápase ukázal, že je dostatečně chytrý, aby McGregora dokázal dostat v posledních kolech. A víte co? V prvním kole tehdy schytal tvrdou levačku a vzal to dobře.“

„Myslím, že psychologicky je Poirier trochu více připravený na obdržení té tvrdé levačky. Dává si na ni větší pozor. Myslím, že je to neuvěřitelně obtížný zápas. 50 na 50, ale jestli Georges tipoval McGregora, musím tipnout Poiriera. Myslím, že Poirier ho vezme až do třetího kola a udělá to samé, co udělal minule. Rozkope jeho nohu, trochu McGregora zraní a potom na něj spustí svoje ruce. Bude to zákopová válka a Poirier ho sejme."

Je pravda, že Conorovo „fight IQ“ je na vysoké úrovni a irský bojovník se dokáže velice rychle poučit ze svých chyb a už je v zápasech neopakovat. Tak to udělal například v odvetě s Natem Diazem, kterého ve druhém zápase velice těsně porazil na body. Jestli se mu podaří neopakovat své chyby i proti Dustinovi Poirierovi se dozvíme příští víkend, 10. července na turnaji UFC 264.

Zdroje:  YouTube - Tristar Gym

Nejnovější články