Khabib odhaduje, jak dopadne trilogie mezi Poirierem a McGregorem

Khabib odhaduje, jak dopadne trilogie mezi Poirierem a McGregorem Khabib Nurmagomedov | zdroj: Profimedia

Bývalý šampion Khabib Nurmagomedov sice ukončil aktivní kariéru, MMA si ale dále užívá jako fanoušek. V lehké váze podle něj probíhá světová válka a o zábavu do konce roku nouze nebude.

Do nejočekávanějšího MMA souboje tohoto roku, kterým je dokončení trilogie lehké váhy UFC mezi Conorem McGregoremDustinem Poirierem, zbývají už jen necelé dva týdny, takže se na něj pomalu ale jistě stáčí zraky všech fanoušků, expertů i ostatních bojovníků.

Tuto událost si nenechá samozřejmě ujít také bývalý šampion lehké váhy Khabib Nurmagomedov, jenž sice spokojeně odpočívá ve sportovním důchodu, ale dění v UFC stále bedlivě sleduje. S Poirierem i s McGregorem se navíc v kleci utkal, takže i pro něj bude mít tento duel speciální náboj.

V rozhovoru pro YouTube kanál UFC Russia Khabib prozradil, že oba borci mají šanci na vítězství, ale každý podle něj v jiných částech zápasu. „Bude to úplně samé jako v předchozích duelech,“ myslí si Nurmagomedov. „Pokud by šlo o první kolo, vybral bych Conora. Od druhého kola dál bych ale volil Dustina."

Vzhledem k tomu, že je Poirier jedničkou divizního žebříčku, tak je prakticky jasné, že vítěz tohoto duelu nastoupí v dalším zápase proti nynějšímu šampionovi Charlesi Oliveirovi, kterého Khabib už několikrát chválil. Nyní prozradil, že se mu líbí celé aktuální obsazení lehké váhy a je si jistý, že se jedná o nejlepší divizi v celém UFC.

„Ta divize je moc hezky složená,“ myslí si Nurmagomedov. „Jsou tu skvělí Brazilci, stačí když se podíváte na Oliveiru a dos Anjose. Velmi dobré zastoupení zde mají také Američané – Poirier, Gaethje, Chandler. Dalo by se říct že zde díky Brazilcům, Američanům a Rusům probíhá světová válka. Tahle divize byla vždycky tou nejzajímavější a nejsilnější. Do konce roku to bude ještě zábava.“

S těmito slovy souhlasíme i my. Lehká váha je opravdu naplněná neskutečným množstvím kvalitních bojovníků, a ne nadarmo se o ní mluví jako o „shark tank“ neboli nádrži se žraloky. Jak v moc v ní znovu rozvíří vody McGregor s Poirierem a kdo z nich se přiblíží k absolutním vrcholu se dozvíme už 10. července na turnaji UFC 264.

Zdroje:  YouTube - UFC Russia

Nejnovější články