Srdce bojovníka si za peníze nekoupíš! UFC láká epickým videem na třetí souboj Poiriera s McGregorem

Srdce bojovníka si za peníze nekoupíš! UFC láká epickým videem na třetí souboj Poiriera s McGregorem Staredwon před zápasem Dustin Poirier vs Conor McGregor II. | zdroj: Profimedia

Den zúčtování se blíží. Conor McGregor a Dustin Poirier se utkají potřetí. Kdo si pro sebe ukradne závěrečný díl trilogie?

Zápasové trilogie mají v bojových sportech dlouhou historii. Nejslavnější z nich je asi ta mezi boxery Muhammadem Alim a Joe Frazierem, i v rámci UFC ale najdeme dobré příklady, například šampionské souboje v těžké váze mezi Stipe Miocicem a Danielem Cormierem. Nyní nás ale čeká závěrečný díl jiné série a samo UFC očekává, že půjde o nejsledovanější MMA akci letošního roku. Oprávněně. Když se totiž  McGregor a Poirier utkali naposledy, prodalo se 1,6 milionu pay-per-view přenosů, což událost katapultovalo na druhou příčku v historii organizace. 

Poprvé se McGregor a Poirier setkali v roce 2014. Američan byl už tehdy ostříleným harcovníkem s 19 profesionálními zápasy na kontě. Drzý Ir, toho času ještě relativně neznámý, se mu ale předzápasovými řeči dostal do hlavy. I díky tomu nakonec zápas skončil velmi brzy. Po sérii přesně mířených úderů se McGregor radoval už za necelé 2 minuty. Conor se tehdy v pozápasovém rozhovoru kasal, že do UFC přinesl nový svěží styl boje, který je ostatním nadřazený.

Střih. Podruhé proti sobě stanuli letos v lednu. Zatímco McGregor během kariéry dokázal prakticky vše a hlad po boji v něm zeslábl, Poirier o motivaci nouzi rozhodně neměl. Druhý díl nakonec opět rozhodla "novinka", kterou Američan do své taktiky zakomponoval. Hvězdý Ir se totiž nedokázal popasovat s nepříjemnými kopy do lýtek, které mu postupně eliminovaly pohyb a vedly k následné prohře TKO.

Rozhodující závěr trilogie byl oznámen prakticky okamžitě. Je jisté, že Conor už calf-kicky nepodcení a rozhodně se v přípravě nebude potýkat s nedostatkem motivace. Do závěrečného dílu trilogie budou muset oba bojovníci opět přinést něco nového. S jakou taktikou do rozhodujícího souboje nastoupí, to zůstane překvapením do poslední chvíle, ale v přátelském duchu to tentokrát rozhodně nebude. Velkohubý Ir totiž krátce po porážce avizoval, že se vrací ke svému původnímu "zlému" já a s Poirierem už se stihli pohašteřit na sociálních sítích. Koneckonců jde o hodně, vítěz totiž bere doslova vše a následně dostane šanci zabojovat o titul lehké váhy. 

Zápas proběhne už 11. července. Hlavní karta turnaje, kde uvidíme také například Gilberta Burnse s karatistou Stephenem Thompsonem či populárního Seana O'Malleyho, začne ve 4:00 našeho času.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články