McGregor si rýpl do nového šampiona Oliveiry, ten by ho rád posadil na zadek

McGregor si rýpl do nového šampiona Oliveiry, ten by ho rád posadil na zadek Charles Oliveira - Michael Chandler | zdroj: Getty Images

Charles Oliveira by se příště o šampionský pás klidně utkal s Conorem McGregorem. Ir by ale nejdříve musel porazit Poiriera.

Lehká divize UFC už má opět šampiona. Uvolněný pás po Khabibu Nurmagomedovovi vybojoval brazilský bojovník Charles Oliveira, který si dokázal i přes problémy poradit s Michaelem Chandlerem, kterému uštědřil technický knockout.

Pro Oliveiru, jenž oslavil kromě zisku titulového pásu také devátou výhru v řadě, nebyl víkendový duel na turnaji UFC 262 opravdu žádnou procházkou růžovým sadem a na konci prvního kola to dokonce vypadalo, že ho Chandler utluče. Brazilec se ovšem vzepjal a nakonec si sám tvrdými údery dokráčel pro sladké vítězství, čímž vzbudil mnoho reakcí na sociálních sítích.

Jedním z komentujících byl také slavný bojovník Conor McGregor, kterého čeká v létě dokončení trilogie s žebříčkovou jedničkou Dustinem Poirierem. Ir svým tweetem naznačil, že si na pás lehké váhy dělá zálusk. „Gratuluji Oliveirovi, že je jedenáctým šampionem lehké váhy UFC,“ napsal krátce po ukončení zápasu. „Zajímalo by mě, kdo bude tím Dvanáctým…“

Tento twitterový příspěvek Oliveira samozřejmě zaregistroval a na pozápasové tiskové konferenci prohlásil, že nemá problém se s Conorem o šampionský pás ve své domovské Brazílii porvat. Klidně by se prý k tomuto souboji zavázal. Ví ale, že je pro tento souboj prakticky nutné, aby McGregor nejdříve zvítězil v plánovaném letním taháku.

„Conore, teď se starej o Dustina,“ řekl Oliveira. „Nejdříve musíš porazit Dustina a pak můžeš přijet do Brazílie, abych tě posadil na zadek. Ale nejdříve se musíš dostat přes Dustina. Conor je jedním z chlapů, co hodně mluví. Nejprve ale opravdu musí porazit Dustina.“

Oliveira zároveň podotkl, že se s McGregorem už mnohokrát snažil domluvit zápas a Conor ho prý pokaždé odmítl. Teď si tak bude chtít užít pozici, ve které se karta naprosto obrátila a irský bojovník je teď tím, kdo s ním chce bojovat a musí pro to něco udělat.

Během tiskové konference Oliveira ale také zmínil, že teď úplně nechce nad dalším soupeřem přemýšlet a nechává teď tyto záležitosti na svém týmu. S Chandlerem podstoupil opravdu těžký souboj a momentálně tak chce především odpočívat a na chvíli přestat řešit všechny věci. 

„Věděl jsem, že to bude těžké, protože Chandler je naprostá špička,“ prozradil Oliveira. „Přivedli ho sem, aby vyhrál. Ale také jsem věděl, že s ním dokážu bojovat jak v postoji, tak na zemi, kde bych využil své jiu-jitsu."

"Těžký boj bylo také se sem vůbec dostat. Všichni teď mluví o tom, kdo bude další. Zda to bude Poirier nebo Conor.  Ale tohle už nechám na svém manažerovi. Já jedu domů odpočívat.“


Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články