Edson Barboza se zasloužil o skvělý zápas a také o jeden z nejpodivnějších knockoutů

Edson Barboza se zasloužil o skvělý zápas a také o jeden z nejpodivnějších knockoutů zdroj: Getty Images

Zápas mezi Barbozou a Burgosem dopadl hodně zvláštně. Pro svůj skvělý výkon si ale oba borci odnesli bonus za zápas večera.

Hlavní kartu turnaje UFC 262 odstartoval souboj v pérové váze mezi americkým bojovníkem Shanem Burgosem a brazilským „kopáčem“ Edsonem Barbozou. Právě Barboza je skvělý technik, který má pravděpodobně nejlepší kopy v celém UFC. Jeho kariéra je lemovaná úžasnými KO pomocí svých nohou a na tuto jeho zbraň si musí dávat velký pozor každý jeho soupeř. Shane Burgos má zase skvělý boxing a dokáže na své soupeře vyvíjet nepříjemný tlak, který zase většinou nechutná Barbozovi.

Edson Barboza začal ihned po startu zápasu osekávat Burgose svými tvrdými lowkicky a calfkicky, ale ten na ně nebral ohledy a neustále postupoval dopředu a snažil se Barbozu trefit svými údery. Barboza ale také není žádné ořezávátko a nebál se jít do pořádné přestřelky.

Burgos neustále tlačil na Barbozu svým pohybem a ten se jej snažil kontrovat jak kopy, tak i údery. Na konci prvního kola jej trefil kopem z otočky do hlavy, ale Burgos kop částečně blokoval a ustál to. I tak ale ztratil koncentraci a Barboza jej potrestal několika tvrdými údery, kterými Burgose otřásl. První kolo tak vyznělo ve prospěch brazilského veterána Barbozy.

I ve druhém kole pokračoval Burgos ve svém tlaku a Barboza mu to oplácel svými ostrými lowkicky i kopem z otočky. Jedním z úderů sice Burgos Barbozou trochu otřásl, ale Brazilec se ihned vrátil zpátky se svými tvrdými kopy a údery. Byli jsme tak svědky senzačního tvrdého, ale technického zápasu, kdy se oba borci neustále trefovali a oba dva měli dobré momenty. Tohle kolo už bylo mnohem vyrovnanější a je jen těžko říct, kdo mohl toto kolo vyhrát.

Do třetího kola šli oba borci s tím, že třetí kolo musí vyhrát a podle toho to také vypadalo. Oba začali agresivně a především Burgos vypadal, že chce jít „all in“. Jenže Barboza měl jiné plány. Trefil svého soupeře jabem, za kterým následoval tvrdý pravý hák přímo do hlavy. Zpočátku to vypadalo, že to Burgos bez větších problémů ustojí, ale po asi dvou sekundách začal couvat, spadl na zem a upadl do bezvědomí.

Barboza se do něj ještě pustil, ale rozhodčí rychle přiběhl a zápas ukončil. Takový podivný knockout se ale jen tak nevidí. Běžně se stává, že pokud dostane bojovník úder na játra, jde k zemi ve velkých bolestech až se zpožděním několika sekund, ale po úderu do hlavy jde bojovník většinou na zem ihned nebo vůbec a „opožděný“ knockout Shanea Burgose vypadal poměrně děsivě.

Naštěstí byl Burgos podle šéfa UFC krátce po zápase v pořádku a normálně komunikoval, ale pro jistou jej raději okamžitě odvezli do nemocnice, aby se ujistili, že nemá žádné větší zranění.

Za skvělou show, kterou svým fanouškům oba bojovníci předvedli, si jak Barboza, tak i Burgos vysloužili zvýšený bonus 75 tisíc dolarů za zápas večera.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články