Dana White se plácl přes kapsu a vyhověl Tonymu Fergusonovi. Pozápasové bonusy navýšil na 75 tisíc dolarů

Dana White se plácl přes kapsu a vyhověl Tonymu Fergusonovi. Pozápasové bonusy navýšil na 75 tisíc dolarů zdroj: Profimedia

Nestává se moc často, že by šéf UFC podlehl tlaku nějakého bojovníka, především když se jedná o peníze. Tony Fergusonovi se ale podařilo Danu Whitea přemluvit.

Na čtvrteční předzápasové tiskové konferenci bylo o zábavu postaráno. A to především díky Tonymu Fergusonovi, který se trefoval nejen do svého zítřejšího oponenta Beneila Dariushe, ale také do vyzyvatele Michaela Chandlera. Tomu vyčetl, že jediný důvod proč dostal šanci bojovat o titulový pás, je ten, že je protěžován šéfem UFC.

Tony se ale také zasloužil o to, že budoucí příjemci bonusů za výkon a zápas večera dostanou o 75 tisíc dolarů (cca jeden a půl milionu korun) místo obvyklých 50 tisíc. Šéfovi UFC totiž navrhl, že když už zápasí ve druhém největším státě USA (Texas), tak by taky mohl patřičně navýšit pozápasový bonus:

„Naposledy, když jsme bojovali v Houstonu, byli jsme tady ohledně bonusu za výkon a Travis Brown řekl: ‚Všechno je tady v Texasu větší, že je Dano? Co takhle větší bonus?‘ Takže se tě zeptám Dano, když jsme tady, stejně jako minule, dostaneme tentokrát větší bonus?“

Dana White se jen zasmál a odvedl pozornost zpátky k novinářům. Očividně se ale v šéfovi UFC něco pohnulo, protože nakonec k navýšení bonusových výplat svolil, a to rovnou o 25 tisíc dolarů. Nenechte se ale mýlit, jedná se jen o jednorázovou akci a na dalších turnajích UFC se bonusová částka vrátí zpátky na obvyklých 50 tisíc dolarů.

Nicméně navýšený bonus by velice lehce mohl přijít do rukou všem čtyřem účastníkům hlavního zápasu i druhého hlavního zápasu. Tony Ferguson sice ve svém minulém duelu proti Charlesi Oliveirovi na bonus nedosáhl, ale jinak je jeho pravidelným odběratelem. Ze svých posledních 10 zápasů bral bonusových 50 tisíc dolarů hned v 9 případech, většinou za zápas večera.

Podobně je na tom také jeho soupeř Beneil Dariush, který bral bonus hned čtyřikrát ze svých posledních pěti zápasů a jediný důvod, proč nedostal bonus za své KO loktem z otočky proti Scottu Holtzmanovi, byl ten, že nezvládl navážit požadovanou váhu.

Doslova bonusovou mašinou je také Charles Oliveira, který za svou kariéru v UFC získal neuvěřitelných 17 bonusů a je tak druhým nejoceňovanějším bojovníkem za Donaldem Cerronem.

Dalo by se říct, že stoprocentní úspěšnost v zisku bonusů má Michael Chandler, který má sice v UFC zatím jen jediný zápas, ale za ukázkové KO Dana Hookera si vysloužil bonus za výkon večera.

Všichni bojovníci tedy mají velkou šanci přilepšit si v podobě bonusové výplaty a především Tony Ferguson a Beneil Dariush je žhavým zápasem na bonus večera.

Hlavní karta turnaje UFC 262 začíná zítra ve 4 hodiny ráno a určitě si na našich stránkách budete moct přečíst to nejzajímavější, co se tam odehraje.

Zdroje:  mmajunkie.com

Nejnovější články