Redakce Fights tipuje výsledky UFC 262

Redakce Fights tipuje výsledky UFC 262 zdroj: FOTO: UFC

V redakci jsme opět zasedli ke klávesnicím, abychom se s vámi podělili o naše tipy a predikce před turnajem UFC 262.

Michael Chandler vs. Charles Oliveira

Lukáš: Tohle se mi strašně těžko tipuje. Oliveira je na zemi neskutečný čaroděj a jeho BJJ je hodně agresivní. Jenže Chandler je jednak skvělý wrestler a druhak je hrozně silný, takže pokud nebude chtít, na zem se zápas podle mě nedostane. Ledaže by jej Oliveira trefil a následně ukončil na zemi, což se může stát, protože jeho striking se hrozně zlepšil a rozhodně už dávno není bojovníkem, který by uměl jenom jitsu. Chandler, kromě svého wrestlingu, je i hodně solidní striker, který má v obou rukách pořádnou bombu. To co nemá ve výšce a v dosahu navíc nahrazuje svojí explozivností a skvělým prolamováním vzdálenosti. Zápas se bude podle mě odehrávat převážně v postoji, nebo na pletivu a bude to pořádná mela. Tipnu si, že to nakonec vyhraje Oliveira, ale tentokrát to před limitem nebude.

Vítěz: Oliveira na body

 

Tom: Oliveirovi teď jde karta, navíc jak píše už Lukáš, ukazuje progres i v postoji. Chandler je pro něj ale dost těžký soupeř. Nebude ho moct snadno vzít na zem a kontrolovat ho tam, navíc Chandler naposledy s Hookerem ukázal, že má v rukou pořádně výbušný granát. Má však nevýhodu v tom, že bude muset zkracovat, zatímco ho Oliveira bude nejspíš zpomalovat calf kicky. Očekávám tvrdou řežbu a tipuji, že Oliveira zvítězí TKO v pozdějších kolech.

Vítěz: Oliveira TKO

 

Tonda: Tenhle titulový zápas je pro některé fanoušky takové ošklivé káčátko mezi labutěmi. I ti by ovšem měli zpozornět. Bude se bojovat o trůn jedné z nejvyrovnanějších divizí a oba borci mají rozhodně co nabídnout, což už zmínili Lukáš s Tomášem. Stejně jako oni si myslím, že bitva bude vedena především v postoji, ve kterém bude mírně lepším Chandler. Oliveira má sice dobrý rozsah, ale Chandlerovy údery jsou opravdu velice tvrdé a dokáže také hodně snést. Myslím si tak, že maximálně do třetího kola trefí Oliveiru přímo na bradu.

Vítěz: Chandler KO 3.kolo

 

Tony Ferguson vs. Beneil Dariush

Lukáš: Možná se to nezdá, ale pro Tonyho je to obrovsky důležitý zápas. Pokud by totiž prohrál, měl by na krku 3 porážky v řadě a potvrdil by to, co se o něm šušká, tedy že to s ním jde z kopce a už není tím, čím býval. Naopak Beneil má za sebou hezkou vítěznou sérii a vypadá to, že je mentálně dobře nastavený. “El Cucuy” je ale podle mě stále nebezpečný a rozhodně svou kůži nedá zadarmo. Podle mě to bude znovu krvavý zápas, který ale nakonec vyhraje na body Beneil.

Vítěz: Dariush na body

 

Tom: Tony zažívá strmý pád a čím dál více fanoušků ho začíná odepisovat. Na druhou stranu má prohry s dvěma elitními soupeři. Pravda, v posledním zápase s Oliveirou nevypadal moc dobře, ale pořád věřím, že ještě neřekl poslední slovo. Dariush je ale podobný blázen, navíc je to pro něj obrovská příležitost vyšplhat se po Tonyho zádech do užší špičky divize. Očekávám super šílený zápas, který bude ze strany na stranu a bude nás zvedat ze židle. Srdcem ale přeju výhru Tonymu.

Vítěz: Ferguson

 

Tonda: Tenhle zápas je extrémně důležitý pro oba borce. Ferguson může elitní špičku na nějaký čas (možná i nadobro) opustit, zatímco Dariush se mezi ní může konečně dostat. Ve hře je tak opravdu hodně, ale i přesto nepředpokládám, že se nebude jednat o taktickou a opatrnou bitvu. Oba jsou skvělý strikeři, kteří od první vteřiny umí zapálit pod kotlem a rozhodující podle mého bude, kdo vydrží více inkasovat. A věřím tomu, že v tomhle má stále větší výhodu Tony, kterému se i přes mnoho krvavých šrámu podaří urvat tento souboj na body.

Vítěz: Ferguson na body

 

Katlyn Chookagian vs. Viviane Araujo

Tonda: U tohohle zápasu je tak na 70-80 % jisté, že skončí na body. Obě bojovnice totiž předvádí poměrně profesorské výkony a prakticky všechna vítězství v UFC získala Chookagian i Araujo až po verdiktu bodových sudí. To, co převáží v tomto duelu pověstný jazýček na vahách bude dle mého větší zkušenost paradoxně o dva roky mladší Chookagian, která bude mít lepší a přesnější výpady a bude se lépe bránit jak v postoji, tak na zemi. Proto také na konci zápasu zvedne vítězně ruku nad hlavu.

Vítěz: Chookagian na body

 

Shane Burgos vs. Edson Barboza

Lukáš: Edson Barboza je můj oblíbený bojovník. Pamatuju si ještě jeho debut, ve kterém rozkopal svému soupeři nohu a vyhrál tak na TKO. Je to pravděpodobně nejlepší kicker v celém UFC a nemyslím si, že jsem od něj někdy viděl neatraktivní zápas. Shane Burgos to taky umí pořádně rozpálit a se svým dobrým boxingem by mohl Edsonovi dělat velké problémy. Tohle je znovu velice těžký zápas na tipování, ale kvůli starým časům budu věřit Edsonovi, že vykouzlí nějaký svůj ukázkový kop a zápas ukončí ve 2. kole.

Vítěz: Edson Barboza TKO ve 2. kole

 

Tom: Zápasy Barbozy mě baví, mám rád kopáče a tenhle Brazilec má asi nejtvrdší kopy v UFC. Není to ale tak dávno, co žádal UFC, aby ho propustili, takže těžko říct, jak je to u něj s touhou bojovat. Při prvním pohledu na jeho statistiky to sice může vypadat, že má samé porážky, ale čeli v podstatě samým TOP bojovníkům lehké váhy. Burgos podle mě padne před limitem.

Vítěz: Barboza TKO

 

Tonda: Barbozovy kopy jsou prostě stálým inventářem UFC a i když to chvíli vypadalo, že je po pěti prohrách ze šesti zápasů za zenitem, tak v posledním duelu proti Amirkhanimu ukázal, že na to stále má. A i když zvítězil “pouze” na body, tak opět předvedl atraktivní výkon. A stejně to dopadne v tomto zápase. Burgos se sice bude bít statečně, ale po třech kolech to na jeho vítězství stačit nebude. Barboza ještě za mě pořád neřekl poslední slovo.

Vítěz: Barboza na body

Nejnovější články