Conor McGregor by chtěl okamžitou odvetu s Poirierem. Jinak hrozí odchodem do boxerského ringu

Conor McGregor by chtěl okamžitou odvetu s Poirierem. Jinak hrozí odchodem do boxerského ringu zdroj: Profimedia

Conorův kouč John Kavanagh odkryl další plány svého svěřence, který o víkendu utrpěl těžkou porážku.

V sobotu Dustin Poirier šokoval celý svět, když Conora McGregora ukončil na TKO ve druhém kole. Tomu předcházelo brilantní vykonání jeho taktického plánu, kdy znemožnil Conorovi jeho lehký pohyb rozkopáním lýtka Irovy pravé nohy. Tím se Conor dostal do Dustinova světa boxerské rvačky a ten toho náležitě využil a odnesl si zasloužené vítězství.

Conorův kouč John Kavanagh dal včera rozhovor pro ESPN, kde aktualizoval Conorův stav a prozradil jeho další záměry. A samozřejmě by to nebyl Conor McGregor, kdyby nechtěl okamžitou odvetu:

„Už teď každého obtěžuje, aby dostal odvetu. Moc by tu odvetu chtěl. A pochybuju, že Dustin je proti tomu,“ řekl Kavanagh.

Zároveň ale lehce naznačil, že pokud by UFC nedalo Conorovi jeho odvetný zápas, je možné, že by o MMA ztratil zájem a soustředil se na box:

„Pokud bychom dostali odvetu před létem, tak by to bylo skvělé. Pokud to tak nedopadne, no, tak pak vůbec nevím. Možná odejde k boxu.“

McGregor už dlouho koketuje s myšlenkou na zápas proti slavnému filipínskému boxerovi Mannymu Pacquiaovi, který by o zápas rovněž stál. V minulosti McGregor nevylučoval ani odvetu s Floydem Mayweatherem, proti kterému před pár lety prohrál na TKO v 10. kole. I tak tehdy ale ukázal dobrý boxing a je velice pravděpodobné, že by se v boxerském světě neztratil.

Conor McGregor vs Dustin Poirier Dustin Poirier šokoval většinu fanoušků! | zdroj: Getty Images

I přesto ale jeho trenér doufá, že se odveta s Dustinem uskuteční. A nejen to, John Kavanagh by byl rád, kdyby se odveta s Dustinem odehrála v rámci titulového zápasu.

„Dustin vs. Conor 3 o šampionská pás, v květnu nebo tak někdy. Nebylo by to skvělé? Máme to 1:1. Dali jsme mu odvetu po tom prvním vítězství a já doufám, že on nám vrátí tuto službu.“

Nutno říct, že pokud by Conor dostal ihned šanci na titulový zápas, byl by to velký „flákanec“ do obličeje bojovníkům, kteří by si zasloužili bojovat o titul s Dustinem Poirierem mnohem více, jako například Charles Oliveira nebo Michael Chandler.

Ač se to totiž zdá neuvěřitelné, Conor v lehké váze UFC vyhrál pouze jeden jediný zápas, když před více než 4 lety porazil Eddieho Alvareze a vzal si jeho titul. Další dva zápasy v lehké váze (proti Khabibu Nurmagomedovi a Dustinu Poirierovi) pro něj skončily porážkou. Je tak jen velice těžké obhájit názor, že by si Conor zasloužil právo na zápas o titul v lehké divizi, zvláště proti bojovníkovi, který jej právě přesvědčivě porazil.

Conor navíc kvůli svému zranění nohy způsobené Dustinovými calf-kicky dostal půlroční lékařskou stopku, která se však může zkrátit, pakliže by se ukázalo, že noha je v pořádku. A podle všeho to vypadá, že McGregor bude brzy znovu skákat přes kaluže:

„Ta noha je ok. Není tam žádné vážné zranění," prozradil John Kavanagh. „Peroneální nerv, který vede dolů podél nohy na té straně, která byla rozkopána, byl úplně mrtvý a ta noha se začínala naplňovat krví, takže se vůbec nemohl hýbat. Ale dnes je už v dobré formě. Dneska ráno si naložil těžký trénink.“

Jaký tedy bude další Conorův zápas, je těžké předpovídat. Jako nejlepší (a nejreálnější) možnost se jeví dokončení jeho trilogie s Natem Diazem, který se chce také po dlouhé době vrátit do oktagonu, a se kterým má Conor nedokončený business.

Zdroje:  espnmma.com

Nejnovější články