Hořká porážka ve Vancouveru! Dvořák v napínavém zápase prohrál na body s australským nováčkem

Hořká porážka ve Vancouveru! Dvořák v napínavém zápase prohrál na body s australským nováčkem zdroj: Getty Images

Dnes se českým barvám na UFC 289 nedařilo. Davidu Dvořákovi i přes dobře rozjetý zápas uteklo vítězství mezi prsty.

Nad Vancouverem se bohužel pro české barvy stáhly černá mračna. David Dvořák ve svém šestém zápase v UFC sice opět ukázal své srdce bojovníka, ale na body nakonec těsně prohrál s nováčkem s Austrálie Stevem Ercegem. Český bojovník vůbec nezačal špatně, ale v zápase nechyběly dramatické momenty, které vyzněly lépe ve prospěch australského bojovníka.

 Původně se měl Dvořák utkat s osmičkou muší váhy, Mattem Schnellem. Ten se ale necelé 2 týdny před zápasem zranil a UFC našlo náhradu v podobě Steva Ercega, který měl v UFC debutovat už v květnu, ale také přišel o soupeře. Australský „Astro boy“ měl do té doby 8 výher v řadě a z 10 zápasů prohrál jen jeden. Naopak David po třech úvodních výhrách zažil dvě porážky a bylo jasné, že dnešní výhra je pro něj důležitá.

David zahájil zápas lowkicky, zatímco o něco vyšší Erceg zkusil highkick, který netrefil, ale zadní pravačka už dopadla na tvář českého bojovníka. To mu ale vzápětí oplatil David i s úroky, když jej trefil ještě silněji. Oba byli opatrní, nehrnuli se do žádných divokých akcí a spíše spoléhali na lowkicky a jednotlivé údery.

Australan propašoval svoji levačku na Dvořákovu hlavu, ale český bojovník to nenechal bez potrestání a dvakrát jej tvrdě zasáhl zpět. Oba se dost soustředili na calfkicky a snažili se následně trefit pěstmi. To se Davidovi povedlo, když sejmul kopem a následně zadní přímkou a levým hákem. Nakonec ještě zkusil kop z otočky, který ale nenašel svůj cíl. První kolo měl David navrch, i když se ukázalo, že Erceg ve svém debutu v UFC rozhodně nepanikaří.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Mutation Sports (@mutationsports)

Dobře pokračoval český bojovník i ve druhém kole. Oba šli do velké přestřelky, kde si chtěl Erceg zjednat respekt. To se mu ale moc nepovedlo a David se jej nezalekl. Naopak mu propašoval dobré koleno na spodek a po chvíli taky dobrý zadní direkt na hlavu. Český „Hrobník“ se začínal dostávat do tempa a šlo vidět, že diktuje zápas. Dobře Australana kontroval, sázel mu lowkicky a pro české barvy to vypadalo slibně.

Jenže Australan ke konci kola sejmul Davida tvrdou pravačkou na čelist, čímž jím očividně otřásl a ještě za mu přidal highkick, který také dopadl čistě a poslal českého bojovníka na zem. Sám přitom sice taky spadl, ale dokázal se rychleji zorientovat a nasadil Davidovi gilotinu. David byl ve velkých problémech, ale ukázal, že se jen tak nevzdává. Škrcení ubránil a ocitl se nahoře v guardu. Odtamtud sice schytal od Australana upkick, ale vrátil mu to tvrdou pravačkou, když se Erceg zvedal. Do konce kola zbývalo pár vteřin a oba chtěli kolo urvat na svoji stranu v tvrdé přestřelce. Bohužel skvěle rozjeté kolo nakonec David u bodových rozhodčích ztratil knockdownem. 

Ve třetím kole šlo o všechno. David už byl unavený a Erceg jej dobře trefoval, když dokázal kombinovat údery s lowkicky a frontkicky. David byl pod tlakem, ale také občas dobře zakontroval a pořád byl nebezpečný. V jednu chvíli se Australan dostal českému bojovníkovi i na záda, ale ten jej naštěstí dokázal setřást. Potom, co David zachytil Australanův kop, jej dotlačil ke kleci. Nakonec se znovu oddělili a Erceg od Davida schytal dobré koleno. Český bojovník vsadil na double leg takedown a vzal zápas na zem. Tam se usadil v half-guardu, ale Australan se nakonec dokázal dostat se ze spodní pozice. David jej ale znovu převrátil a jak se zvedali, dostal od něj Erceg aspoň koleno. Na konci kola chtěl ještě Erceg získat takedown. Dostal se Davidovi do zad, odkud mu dával obstojná kolena. Hodně vyrovnané kolo, které ale nakonec rozhodčí viděli v poměru 10-9 pro australského nováčka.

Dvořák tak v těsném a dobře rozjetém zápase nakonec bohužel prohrává na body (28-29, 28-29 a 27-30). Zatímco druhé a třetí kolo opravdu mohl vyhrát Erceg, rozhodčí, který dal Australanovi i první kolo asi sledoval jiný zápas.

Tak či tak musí teď český bojovník skousnout třetí porážku v řadě, navíc z rukou nováčka. To pro něj není v UFC moc dobrá pozice a svoji budoucnost má v organizaci pravděpodobně nahnutou. Na druhou stranu vždycky předvedl skvělé zápasy a UFC by mu mělo dát minimálně ještě jednu šanci.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články