Naskočené koleno umlčelo McGregora, s Chandlerem prohrává už 2:0

Naskočené koleno umlčelo McGregora, s Chandlerem prohrává už 2:0 Conor McGregor jako trenér v The Ultimate Fighter | zdroj: FOTO: UFC

Druhá epizoda reality show The Ultimate Fighter je za námi. Tým Conora McGregora ani tentokrát neuspěl.

Z konce první epizody jsme věděli, že proti sobě tentokrát nastoupí Trevor Wells a Timur Valiev. Hned na začátku ale přišlo překvapení. Oba bojovníci sice splnili váhu, ale doktor si všiml, že první jmenovaný je nemocný a do zápasu ho nepustil.

Situace se vyřešila tak, že se oba bojovníci utkají později a budou muset splnit jen dohodnutou váhu, aby nemuseli podruhé v krátkém čase drasticky shazovat. 

Do zápasu nakonec místo nich byli vysláni Cody Gibson a Mando Gutierrez. Opravdový střet ostříleného veterána s nováčkem. Zatímco totiž Gibson mezi profíky působí již od roku 2008, o šest let později to dotáhl do UFC, avšak tam si nedokázal vybojovat prodloužení smlouvy, když ze čtyř utkání vyhrál jen jedno jediné. Od té doby sbíral zkušenosti v menších organizacích a doufal, že se jednoho dne probije k druhé šanci a do nejslavnějšího oktagonu se vrátí.

To Gutierrez má to nejlepší pravděpodobně teprve před sebou. Profesionální kariéru zahájil teprve v roce 2019 a od té doby si vybudoval bilanci 8-2, přičemž převážnou většinu vítězství získal za pomoci nejrůznějších submisí. A očekávalo se, že před zem by měla vést i cesta k výhře nad Gibsonem.

Ještě než na zápas došlo, podívali jsme se do vily, kde už se mezi některými bojovníky vytváří dusno. Landon Quinones (tým McGregor) si svými sebevědomými řečmi v kuchyni znepřátelil Roosevelta Robertse, který svůj první zápas absolvoval už v první epizodě a blýskl se rychlým ukončením. Quinonen mu dokonce navrhnul, že si to můžou vyřídit na místě, Roberts ale zachoval klidnou hlavu a raději odešel.

Dva hlavní aktéři druhé epizody se také s diváky podělili o své životní příběhy. Gutierrez je synem imigrantů z Mexika a živí se jako barber. Gibson zase prozradil, že společně se svým o rok starším bratrem vyrůstal u pěstounů, ale vnímá je jako pravé rodiče a je za to rád, protože jinak by se v životě nikdy nedostal tak daleko.

Večer bojovníkům zpříjemnila návštěva. Dorazil Conor se zásobou whisky a piva. Hvězdný Ir se projevil jako bavič, zvěsti o jeho divokých večírcích během natáčení zřejmě nelhaly. Ukázal se ale i jako dobrý kouč a motivátor, když se ho Gutierrez na tréninku zeptal, co se mu honí hlavou, než začne zápas, neváhal mu dát rady. 

"Snažím se zůstat v klidu a udržet to hravé, jakože je to sparring. A potom… hlavou se ti honí strašně moc různých věcí. Prostě to nekomplikuj, nech to být. Ať už je to cokoliv. Děje se to i ve druhém rohu. Chápeš? Čí je to oktagon, toho druhého chlapa? Ne, je to tvůj oktagon, tak ať je to vidět od prvního gongu," apeloval na svého svěřence. Nutno uznat, že největší zbraní McGregora bývala právě jeho psychika a mnohé soupeře svou sebedůvěrou dokázal totálně rozhodit ještě před začátkem souboje. Vyprávěl o tom například Ivan Buchinger.

V samotném zápase se projevila Gibsonova výšková a zkušenostní převaha. Ten kontroloval vzdálenost a častěji zasahoval, po třech minutách boje se pak vytáhl s přeskočeným kolenem, které dopadlo přímo na bradu. Gutierrez sice zůstal při smyslech, ale na zemi se jen schloulil do krytu a v podstatě čekal na ukončení, které nakonec přišlo po pár vteřinách.

McGregor, který svého svěřence po celý zápas hlasitě povzbuzoval, na chvíli oněměl. Gutierrezovi sice doporučil, aby zapracoval na pohybu vrchní poloviny těla, jinak pro něj měl ale slova chvály a dokonce prohlásil, že v něm vidí šampionské kvality. Bude tedy zajímavé sledovat, zda se šestadvacetiletý bojovník nenechá odradit a do UFC se nakonec probojuje.

Zdroje:  UFC Fight Pass

Nejnovější články