Jako když se kácí strom. Martinez v kleci brutálně rozkopal mnohem zkušenějšího Swansona

Jako když se kácí strom. Martinez v kleci brutálně rozkopal mnohem zkušenějšího Swansona Johnatan Martinez vs. Cub Swanson | zdroj: FOTO: UFC

Zatím největšího vítězství v kariéře dosáhl 28letý Američan Johnatan Martinez, když naprosto s přehledem porazil veterána Cuba Swansona.

Ačkoliv neměl turnaj UFC Vegas 62 na startovce příliš velkých jmen, Cuba Swansona asi většina fanoušků MMA moc dobře zná. Souboje 38letého Američana nikdy nenudí, a byť se nikdy v pérové divizi (65,8 kg) nevydrápal na vrchol, ve sbírce má například skalp Charlese Oliveiry či Dustina Poiriera a jen z finančních prémií za nejlepší zápasy večera by si mohl vybudovat celkem luxusní vilu.

O to větší překvapení bylo, když Swanson oznámil, že zkusí sestoupit do nižší váhové divize (61,2 kg). Tam ho přivítal zatím ne až tak známý Jonathan Martinez (16-4), pro něhož to byl už 11. zápas v UFC, přičemž prohrál pouze 3. Vítězství nad veteránem Swansonem mu ale mohlo pomoci dostat se k zajímavějším jménům.

První kolo bylo dost vyrovnané. Swanson byl aktivnější, ale jeho útoky moc škody nenapáchaly. Oproti tomu Martinezova zadní noha rozdávala bolest i přes kryt. V závěrečné minutě oba přidali, aby přízeň rozhodčích strhli na svou stranu. To se nakonec povedlo Martinezovi, který parádním kolenem poslal svého soka k zemi a od vítězství před limitem ho dělilo jen pár vteřin.

Cub Swanson a Johnatan Martinez Martinez sestřelil Swansona už v prvním kole parádním kolenem | zdroj: FOTO: UFC

Swanson se sice během minutové pauzy stihl oklepat, přesto ale byla druhá pětiminutovka v podstatě od začátku v režii jeho soupeře. Martinez dále sázel na svůj tvrdý zadní kop z levé nohy, a když Cuba zatlačil zády ke kleci, poslal ho k zemi sérií několika loktů.

Zkušený veterán ale nehodlal dát svou kůži zadarmo a po zhruba dvou minutách se probojoval zpět na nohy, kde přitlačil na pilu. Martinez ale trefil vnitřní lowkick na koleno a Swanson šel k zemi. Dokázal sice vstát, ale hned mu na stejné místo přilétl další kop. Změna střehu pomohla konec oddálit, jenže jakmile Cub vrátil levou nohu kupředu, jeho soupeř neváhal. Poslední úder sekery a Swanson padl s bolestivou grimasou k zemi jako pokácený strom. Další údery už byly trochu zbytečné, rozhodčí ale naštěstí rychle zakročil.

Po zápase Martinez s respektem vyzval Dominicka Cruze, který seděl za komentátorským stolkem. Ne neřekl, takže rozjetý 28letý mladík možná brzy dostane šanci získat skalp další legendy. Hlavní úkol už ale splnil, jak prozradil na tiskové konferenci. "Cítil jsem se být trochu ve stínu, nikdo mě nevyzýval, ale touhle výhrou snad konečně z toho stínu vystoupím." Zahřát u srdce ho může i reakce veterána Matta Browna, který napsal, že je to možná jeho nový nejoblíbenější zápasník.

Zdroje:  UFC Fight Pass

Nejnovější články