Tvrdé kopy jdou porazit přesně trefenými údery, ukázal Cub Swanson

Tvrdé kopy jdou porazit přesně trefenými údery, ukázal Cub Swanson zdroj: Profimedia

Jestli je někdo zárukou kvalitní podívané, tak je to nestárnoucí veterán Cub Swanson. Ten ve svých 37 letech předvedl krásný výkon a soupeře sestřelil ve druhém kole.

 

Prelims část UFC 256 uzavřel souboj dvou veteránů. Daniel Pineda to v UFC zkoušel už před lety, ale moc se mu nedařilo, a tak si po několika prohrách musel hledat angažmá jinde. Letos ale dostal druhou šanci a uvedl se parádním výkonem, kdy doslova ukřižoval Herberta Burnse a následně jej zničil tvrdými lokty na zemi.

Cub Swanson strávil v UFC dobrou polovinu své profesionální kariéry a ve svém životopise má skalpy Poiriera, Oliveiry, Stephense či Lobova. Přestože ne vždy dosáhne na vítězství, je pokaždé zárukou skvělé podívané. Nyní se do akce vracel po dlouhé 14měsíční pauze, kterou způsobilo zranění kolene. 

A právě na toto citlivé místo se v úvodu zápasu zaměřil Pineda. Tvrdými lowkicky nepřestával útočit na Swansonovy nohy a bylo jasné, že pokud se bude pokračovat podobným způsobem, Američan do konce zápasu nevydrží. Naštěstí pro něj chtěl ale Pineda bojovat spíše na zemi a druhá polovina prvního kola se z větší části odehrávala právě tam. Když zrovna ne, Swanson se stále více prosazoval údery a těsně před koncem úvodní pětiminutovky jimi svému soupeři připravil pěkné horké chvilky.

Do druhého kola nastoupil Swanson s odlišnou taktikou. Prohodil střehy, aby nevystavoval svou bolavou nohu a postavil se bokem, díky čemuž se mu dařilo soupeře držet na větší vzdálenost. Díky tomu lépe uhýbal jeho lowkickům. Z dálky ale podnikal výpady a delší kombinace úderů na Pinedu celkem platili. Jakmile ho Swanson trefil a ucítil krev, neváhal se vrátit do svého dominantního postoje s levou nohou vepředu. S vidinou možného konce před limitem neváhal riskovat, že mu ji soupeř rozkope. A to se nakonec vyplatilo a Penida doslova padl na podlahu oktagonu.

Dojatý Swanson v pozápasovém rozhovoru přiznal, že ho kupředu hnala myšlenka na jeho děti, protože chce být jejich superhrdina. Zároveň prý z vyjádření soupeře, který chtěl získat bonus za zápas večera, věděl, že se přišel bít, a tak toho využil a nebál se pořádně zaboxovat. Vyplatilo se, i když finanční prémii nakonec v silné konkurenci bohužel nezískal.

Nejnovější články