Fiziev sestřelil Carneira na konci prvního kola pěknou kombinací úderů a vzkázal soupeřům, ať trénují víc

Fiziev sestřelil Carneira na konci prvního kola pěknou kombinací úderů a vzkázal soupeřům, ať trénují víc zdroj: Profimedia

Tak dlouho si hrál brazilský bojovník s ohněm, až se spálil. Fiziev dal tvrdým knockoutem jasně najevo, že se s ním do budoucna musí počítat

V rámci předzápasů uplynulého UFC 256 se odehrál zajímavý zápas v lehké váze, který proti sobě svedl Brazilce Renata "Moicana" Carneira a Kyrgyze Rafaela Fizieva. První jmenovaný nikdy nevyhrál na T/KO a polovinu svých výher získal pomocí škrcení a pák. Loni se mu moc nedařilo a v soubojích s José Aldem a Chan Sung Jungem padl celkem brzy. Letos v březnu se ale dokázal vyhoupnout zpátky do sedla rychlou výhrou nad Hadzovicem, kterého donutil odklepat za necelou minutu.

Fiziev je stylisticky přesný opak a většinu svých soupeřů vyřídil díky svému skvělému postoji. Do UFC vstupoval s dokonalým skóre 6:0, ale hned v prvním zápase mezi elitou narazil, když ho Magomed Mustafaev trefil tvrdou otočkou. Dalšími dvěma zápasy si ale trochu napravil reputaci.

Magomed Mustafaev vs Rafael Fiziev zdroj: Profimedia

Ačkoliv se čekalo, že Carneiro bude chtít boj vzít na zem, do zápasu nastoupil s bandážemi na nártech, což dávalo tušit, že je připraven i na boj v postoji. A skutečně byl zpočátku o něco aktivnější. Fiziev se nikam nehnal, jakmile ale po minutě vyslal první kopy, byl vidět jasný rozdíl v jejich razanci. Brazilce to sice muselo bolet, ale vypadal, že je mu na nohách dobře a vůbec se nesnažil jít po takedownu ani boj svázat do klinče na pletivu. Komentátoři trefně poznamenali, že si zahrává s ohněm, protože ze strany výbušného Fizieva mohlo přiletět KO v podstatě kdykoliv.

Carneirova taktika zřejmě byla počkat, až svého soupeře trefí a teprve poté zkusit boj přenést na zem. Druhá část mu však nevyšla. A když o něco později zkusil alespoň zkrátit vzdálenost a zaklinčovat, Fiziev ho prostě vzal a odhodil ho na zem. Pak ho nechal vstát, jako by mu tím říkal, že na zemi se bojovat nebude. A dobře věděl proč, protože vzápětí Brazilce poslal tvrdě k zemi. Rozhodčí ihned vběhl mezi oba bojovníky, aby zabránil dalším úderům. To možná bylo trochu předčasné ukončení, i když Moicano vypadal otřeseně. Do konce kola zbývala minuta, takže by možná byl býval vydržel a o přestávce by se dal dohromady.

Fiziev si za svůj výkon dokonce vysloužil bonus za výkon večera. "Chtěl bych říct všem chlapům v mé divizi: trénujte tvrdě, každý den víc wrestlingu, grapplingu, boxu i kardia, cokoliv můžete, protože já si pro vás jdu."

Nejnovější články