Ciryl Gane nedal Junioru dos Santosovi šanci a ukončil jej tvrdým KO loktem

Ciryl Gane nedal Junioru dos Santosovi šanci a ukončil jej tvrdým KO loktem zdroj: Profimedia

Ciryl Gane knockoutoval bývalého šampiona Juniora dos Santose ve druhém kole a dál stoupá žebříčkem těžké váhy

Hlavní kartu UFC 256 zahájil zápas mezi legendou těžké váhy UFC, Juniorem dos Santosem a mladým a velice nadějným bojovníkem Cirylem Ganem.

JDS už v UFC zápasí přes deset let a šampionský pás vyhrál už v roce 2011, kdy knockoutoval Caina Velasqueze, s kterým svedl asi nejlepší trilogii v historii těžké váhy. Ve svých 36 letech by ještě rád jednou zaútočil na titul, ale v cestě mu stál mladý francouzský bojovník Ciryl Gane, který do tohoto zápasu nastupoval s čistým skóre 6 vítězství, bez jediné porážky.

JDS je komplexním bojovníkem, ale jeho boxing je stoprocentně jeho největší devíza. Má úžasný jab a jeho zadní direkt je smrtonosná zbraň. Jeho 10 knockoutů a 14 knockdownů (nejvíce v těžké váze) mluví samy za sebe a rozhodně se nejedná o náhodu.

Ciryl Gane tak určitě nechtěl mít nic společného s rychlými a tvrdými údery, kterými JDS disponuje, a když JDS zaujal centrum oktagonu, Gane se raději držel na delší vzdálenost a obíhal kolem něj. A musí se nechat, že na těžkou váhu se Gane pohyboval neuvěřitelně lehce. Byl pořád na špičkách a neustále se hýbal, čímž pro dos Santose představovalo velice nesnadný cíl.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Brin (@upsurgemma)

Gane očividně nechtěl jít s dos Santosem do přestřelky, a tak jej začal ostřelovat zdálky svými kopy. Sázel mu jeden lowkick za druhým, kontroloval jeho pozornost highkicky a zajímavým způsobem kombinoval rychlé a pomalé útoky, takže si JDS nemohl být jistý jeho rytmem.

JDS se snažil francouzského bojovníka trefit svým jabem, což se mu taky několikrát povedlo a v závěru kola jej dokonce nachytal na svoji tvrdou pravačku. I tak šlo ale první kolo určitě za Ganem, který svými kopy udělal více škody.

Na začátku druhého kola se ale naopak Ganovi povedlo dos Santose překvapit tvrdým jabem, kterým jím otřásl. JDS ustoupil ke kleci, ale rozjetý Gane mu nedal šanci, chytil jej do thajského klinče a po jednom koleni na střed mu vrazil tvrdý loket za ucho. To už bylo na bývalého šampiona moc a šel k zemi, načež rozhodčí zápas ukončil.

Po zápase si JDS stěžoval, že Cirylův loket šel na temeno hlavy, což je v MMA zakázáno. Je sice pravda, že loket byl velice na hraně, ale přímo na temeno nešel, navíc si za loket za ucho mohl to do jisté míry sám JDS, který v poslední chvíli otočil hlavu a nabídl tak soupeři zátylek.

Ciryl Gane si tak připsal další cenné vítězství a pomalu se dostává v žebříčku těžkých vah nahoru.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články