Japonská samurajka odbojovala jedno kolo s vykloubenou paží, nakonec ji musel zastavit lékař

Japonská samurajka odbojovala jedno kolo s vykloubenou paží, nakonec ji musel zastavit lékař Kanako Murata | zdroj: Getty Images

Kanako Murata na víkendovém turnaji UFC předvedla bojovné srdce, ale nakonec musel zasáhnout lékař, který ji do třetího kola nepustil.

Poslední turnaj UFC, který se odehrál minulý víkend, nabídl hned několik zajímavých příběhů, ale také jedno velice nepříjemné zranění. To se týkalo japonské bojovnice Kanako Muraty, která ze svého druhého duelu v nejslavnější organizaci na světě odcházela s vykloubenou paží.

Murata se za poslední roky vyprofilovala v jeden z nejzajímavějších prospektů ženské muší váhy. V MMA organizacích Rizin a Invicta se prezentovala jako skvělá wrestlerka, která z dvanácti zápasů prohrála jediný. Na vítěznou vlnu navíc navázala i při svém debutu v UFC, když vloni v listopadu dokázala na body přetlačit Randu Markos.

I před třemi dny nastoupila Murata do zápasu ve velkém stylu a Virna Jandiroba se musela většinu prvního kola bránit jejím nepříjemným útokům. Pak se však Brazilce povedl velice slušný armbar, při kterém Japonce ohnula levou ruku do nepřirozené pozice. Murata sice neodklepala a z páky se dostala, ale bez následků to nebylo.

Na začátku druhého kola totiž vystřelila poraněnou levačkou direkt směrem k soupeřce. Tu netrefila a navíc bylo vidět, že se jí s rukou něco stalo. Od té doby ji totiž nemohla pořádně zvednout a o úderech nebo blocích nemohla být ani řeč. I tak celé druhé kolo dokázala vzdorovat a byla připravena pustit se i do třetí části. Jenomže rozhodčí si všiml, že něco není v pořádku a raději situaci konzultoval s lékařem.

Ten japonskou bojovnici rychle prohlédl a nedovolil jí v zápase pokračovat. Až tehdy se Japonce zalily oči slzami nad prohraným zápasem. Kanako Murata pak vykloubený loket ukázala na rentgenových snímcích na svém instagramu, čímž potvrdila, že si bohužel nějakou dobu vůbec nezabojuje. Rekonvalescence takovéhoto zranění je odhadovaná na dva až tři měsíce.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Kanako Murata (@m_r_t_k_n_k)

Sama Murata však neztrácí naději, což dala najevo svým vzkazem, který připojila k fotografiím. „Děkuji za veškerou štědrou podporu od UFC,“ napsala. „Vrátím se a budu ještě silnější.“ V to doufáme i my. Přejeme japonské samurajce co nejrychlejší uzdravení a doufáme, že už jí podobné zranění nikdy nepotká.

Její soupeřka, brazilská bojovnice Virna Jandiroba si tak každopádně připsala další cennou výhru nad nebezpečnou soupeřkou a napravila nedávnou prohru s Mackenzie Dern. V současnosti tak má působivé statistiky 17 vítězství a pouhé 2 porážky a vypadá to, že bychom jí mohli v brzké době uvidět mezi top desítkou nejlepších bojovnic slámové divize.

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články