Jde to i bez Khabibova dozoru. Umar brutálně knockoutoval soupeře, pak se mu omlouval

Jde to i bez Khabibova dozoru. Umar brutálně knockoutoval soupeře, pak se mu omlouval Umar Nurmagomedov si všiml, že Barcelose knockoutoval, až příliš pozdě | zdroj: Profimedia

Umar Nurmagomedov ukázal, že se s ním na vrcholu UFC musí počítat. Brazilce sestřelil spontánní kombinací a pak vyčinil kolegům ze své váhové kategorie, že o souboj s ním neprojevují dostatečný zájem.

Přestože se slavný Khabib stáhl do ústraní a nehodlá se už naplno věnovat ani trénování ostatních, rod Nurmagomedovů pokračuje v dominanci napříč MMA. Usman se v listopadu stal šampionem Bellatoru a rovněž neporažený Umar pomalu ale jistě stoupá na vrchol bantamové divize UFC. Nerozhodilo ho ani to, že se tentokrát v průběhu zápasu nemohl spolehnout na rady svého zkušeného bratrance. 

Možná právě díky Khabibově absenci se Umar nesnažil boj rychle přenést na zem. V postoji hrozil zpočátku zejména bleskovými kopy, které ale neschovával za údery, a tak většinou jen čeřily vzduch. Barcelos naopak zkusil delší kombinaci a jeho útoky měly o dost vyšší razanci. Dagestáncovi se ale dařilo udržovat souboj na delší vzdálenost a vypadalo to, že Brazilec moc neví, jak ji zkrátit. Trochu nečekaně to byl pak právě Barcelos, kdo zkusil takedown. Ten ale Nurmagomedov hravě odmítl a ještě soupeři gestikuloval, ať si dává pozor, protože ho při pokusu o strh udeřil hlavou.

S ubývajícími vteřinami do konce prvního kola oba borci přidali na aktivitě. A pak to přišlo. Umar z docela velké dálky zaútočil kolenem. To sice Barcelosovu bradu těsně minulo, ale hned za ním přišel nenápadný levý hák, který jej totálně vypnul. Než si toho Nurmagomedov všiml, dal mu ještě jeden úder na zemi. Za to se mu pak v pozápasovém rozhovoru omluvil.

„Cítím se trochu blbě, protože jsem neviděl, že je KO, a ještě jsem ho udeřil. Udělal jsem to hodně rychle, v emocích. Omlouvám se. Je mi to líto, ale za výhru jsem rád. Bylo to první KO v mém životě,“ řekl a dodal, že KO kombinace byla spontánní nápad, nikoliv pečlivě nadrilovanou technikou.

Vítězstvím si mladý Dagestánec zároveň vylepšil bilanci už na 16-0. Zpátky do boje by se rád vrátil brzy, proti komu ale zatím neví, čeká na zájemce. „Budu připraven na březen. Chlapy, nevím proč, když jsem říkal, že půjdu s kýmkoliv, tak moje divize mlčí. Chci zápasit s kýmkoliv a nikdo neřekne – hej, jsem tady, budu s tebou bojovat. Kde jste? Já jsem tady v kleci! 4. března budu připraven!“

Zdroje:  UFC Fight Pass

Nejnovější články