„Je to bitkař a přesně to mám rád,“ věří si na Jiřího Procházku jeho soupeř Volkan Oezdemir

„Je to bitkař a přesně to mám rád,“ věří si na Jiřího Procházku jeho soupeř Volkan Oezdemir zdroj: Profimedia

Švýcarský soupeř Jiřího Procházky nepředpokládá, že by zápas trval celá 3 kola.

Už za dva dny nás na UFC 251 čeká velice očekávaný souboj mezi Jiřím „Denisou“ Procházkou a Volkanem „No Time“ Oezdemirem.

Dalo by se říct, že oba soupeři se tak dlouho hledali, až na sebe zbyli. Švýcarský rodák Oezdemir neměl jinou možnost, protože do USA se momentálně nedostane kvůli problémům s vízy, které má díky ne úplně čistému trestnímu rejstříku. Jiří Procházka má sice obrovský potenciál, ale zatím není zařazen do UFC žebříčku, takže s ním nikdo nechtěl bojovat, protože soupeři z Top 10 by v případě prohry hodně ztratili.

Oezdemir se o Jiřím a svých plánech do budoucna rozpovídal na podcastu Just Scrap Radio:

„V současnosti nemůžu bojovat v USA a hodně kluků z Top 10 chtějí bojovat s někým z Top 10. Někteří z nich nechtějí cestovat. Takže jsem se snažil najít si zápas s kýmkoliv. Ale po tomhle zápase dám svému jménu ještě větší prestiž a lidi se ke mně budou vracet,“ doufá Oezdemir.

Na Jiřího Procházku si ale Volkan Oezdemir věří možná až moc a na zápas se těší. Sám ale nevěří tomu, že s jejich celkovým počtem knockoutů v kariéře, by se mohl zápas dostat do rukou bodových rozhodčích:

„V Japonsku byl šampionem nějakou dobu, ale měl tam trochu jiné pravidla. Je to bitkař a rád jde do přestřelek a to je přesně co mám rád.“

„Jiří knockoutoval spoustu lidí a sám byl jednou knockoutován. Oba dva knockouty umíme a oba dva po nich jdeme. Tohle určitě není zápas, který by trval celé 3 kola. On prostě stojí a mlátí, není jako poslední soupeři, s kterými jsem bojoval, a kteří utíkají a nechtějí dostat ránu. Ale to mu taky způsobí hodně problémů.“

Skoro to vypadá, jakoby se Oezdemir už viděl se zdviženou rukou a Jiřího vnímá jako jízdenku k titulovému zápasu:

Jiří není v žebříčku, ale zajistí mi to spoustu pozornosti. Rád bych zvítězil ve velkém stylu a knockoutoval ho. S větší pozorností se dostanu k větším zápasům.

Oezdemir má tu výhodu, že už v UFC bojoval a dokonce i s těmi nejlepšími. Sice prohrál s Danielem Cormierem nebo Dominickem Reyesem, ale ví, jaké to je otestovat své schopnosti proti nejnebezpečnějším bojovníkům.

„Získal jsem hodně zkušeností a vyvinul jsem se. Můj wrestling a grappling se hodně zlepšili. Bojoval jsem s těmi nejlepšími z nejlepších. Všechny moje zápasy jsou s klukama z Top 10. Jiří bude prvním bojovníkem, který není v Top 10.“

Případnou prohru si Oezdemir moc nepřipouští, ale je si vědom, že riziko tady je.

„Je tady riziko, ale už předtím jsem byl v podobné situaci,“ naráží Oezdemir na svůj vítězný debut v UFC, kdy se utkal s Ovincem Saint Preuxem, který byl mezi Top 10 v polotěžké divizi. „Můj první soupeř byl zápasník v Top 10 a teď je to podobné pro Jiřího. Měl potíže najít si soupeře a já to měl stejně. Na konci dne chci prostě jen bojovat.“

Oba borci jsou sympaťáci, ale je jasné, komu se bude v neděli ráno fandit. Jiří Procházka by si výhru zasloužil jako málokdo a doufejme, že se mu podaří vletět do UFC oktagonu vítězným způsobem.

Zdroje:  BJPenn.com , ufc.com

Nejnovější články