Jiří Procházka má soupeře! V UFC jej přivítá Volkan Oezdemir

Jiří Procházka má soupeře! V UFC jej přivítá Volkan Oezdemir zdroj: Profimedia

To o čem se dlouho šeptalo, je tady. Jiří Procházka se v létě utká s elitním bojovníkem UFC, Volkanem Oezdemirem.

Jiří Procházka (26-3) už zná svého soupeře, proti kterému nastoupí při svém debutu v UFC. Je jím švýcarský bojovník a v současné době šestka polotěžké váhy v UFC, Volkan Oezdemir (17-4). Právě o něm se dlouho spekulovalo, že by mohl bývalého šampiona RIZINU, Jiřího Procházku, do UFC přivítat. A včera to potvrdil trenér Jiřího Procházky, Martin Karaivanov i sám Volkan Oezdemir.

Švýcarský bojovník Volkan Oezdemir znamená pro Procházku dobrou výzvu a rozhodně to není žádný lehký soupeř. Má v UFC již 8 zápasů, 5 z nich vyhrál a 3 prohrál. V minulosti dokonce bojoval i o titul, ale zápas s Danielem Cormierem tehdy prohrál ve druhém kole na TKO. Poté přišly další 2 porážky od Anthonyho Smithe a Dominicka Reyese (s kterým prohrál hodně těsně). Teď má Oezdemir na kontě dvě výhry v řadě nad Iliri Latifim a Aleksandarem Rakičem. Volkana Oezdemira zná dobře i jiný český bojovník, Viktor Pešta, který spolu se Švýcarem nějakou dobu trénoval.

Volkan Oezdemir zdroj: Profimedia

Oezdemir je velice kvalitním soupeřem, který prohrál v podstatě jen s těmi nejlepšími. Je to především postojář, který ze 17 výher dokázal 12x vyhrát na KO nebo TKO. Podobně je na tom i Jiří Procházka, který taky upřednostňuje postoj a rozdává svým soupeřům své patentované BJPčka.

Martin Karaivanov v rozhovoru pro sport.cz uvedl, že se jim Oezdemir jako soupeř na úvodní zápas v UFC hodně zamlouvá. UFC jim předtím nabídlo i zápas s dvojkou polotěžké váhy, Thiago Santosem, který nedávno jen těsně, a ještě ke všemu se zraněným kolenem, prohrál s šampionem Jonem Jonesem, ale to by byl na úvodní zápas pro českého bojovníka přece jen pořádný oříšek, a tak se Procházka rozhodl pro Oezdemira. Smlouva sice ještě není podepsaná, ale s Oezdemirem a s UFC se na zápasu verbálně dohodli a tak by se snad nemělo nic pokazit.

Zatím by měl souboj proběhnout v srpnu v Dublinu, ale v současné době není nic jisté a je tady i možnost, že Jiří se s Volkanem utká na ostrově, který si chce UFC pronajmout pro pořádání zápasů. Po vzoru Mortal Kombatu nebo filmu s Brucem Leem „Enter the Dragon“, se mu začalo říkat „Fight Island“.

fighting-jiri-denisa-prochazka zdroj: Profimedia

Jiří Procházka ani jeho trenéři každopádně Oezdemira nepodceňují a vědí, že si vybrali těžkého soupeře. „Nevybrali jsme si jednoduchou cestu, což ani nebyl cíl. Vždycky jsme šli cestou výzev a nemá to souvislost s tím, že bychom šli do UFC s nosem nahoru jako šampioni Rizinu, že teď se vše udělá samo. Ne. Víme, že to tak není. Máme výborného soupeře, uděláme maximum pro výhru,“ řekl Karaivanov pro sport.cz.

I Volkan Oezdemir se k zápasu s Jiřím Procházkou vyjádřil pro MMA Junkie:

„Nabídli mi Jiřího Procházku a já jsem ten zápas ústně přijal. Doteď jsem nedostal žádnou nabídku na zápas. Věnoval jsem se obnovení mojí smlouvy (s UFC) a to zabralo nějaký čas. Teď je to konečně hotové a pravděpodobně přijde i smlouva na zápas (s Procházkou).“

Volkanovi se zápas s Jiřím také líbí a vidí v něm dobrou příležitost zlepšit si v UFC svoji bilanci.

„Pro mě je to dobré. Líbí se mi tenhle zápas. Problém pro Jířího je ten, že je nováček. Byl šampionem v Japonsku, ale myslím, že UFC mělo problém najít mu soupeře. Stejně tak měli problém najít soupeře pro mě, takže je to situace, kdy do sebe všechno zapadá.“

Oezdemir je také nadšený z nápadu zápasit na „Fight Islandu“.

„Určitě, Fight Island zní skvěle. Všichni jsme se kdysi dívali na ty filmy o turnajích na ostrovech a je to skvělé. Především pokud opravdu budují to, co říkají, že budují. Trénovat na neznámém ostrově teď zní jako sen.“

Pro Jiřího Procházku to bude velký test, ale určitě na švýcarského bojovníka má a pokud by jej porazil, otevřela by se mu brána k top 5 bojovníkům, což by byl pro Jiřího Procházku, ale i celé české MMA obrovský úspěch. Tak budeme muset držet palce.

Zdroje:  Sport.cz , mmajunkie.com

Nejnovější články