Jedrzejczyk a Zhang zavzpomínaly na šílený zápas roku, bude odveta?

Jedrzejczyk a Zhang zavzpomínaly na šílený zápas roku, bude odveta? Nejlepší zápas roku 2020? Podle mnohých Jedrzejczyk vs Weili. | zdroj: Profimedia

Nejlepší zápas roku 2020? Podle mnohých to byla tvrdá bitva mezi Polkou Jedrzejczyk a Číňankou Weili.

Nejlepší polská bojovnice Joanna Jedrzejczyk sice o titul ve slámové váze přišla, ale nehodlá se od něj vzdálit. Naposledy o něj zabojovala proti současné šampionce Weili Zhang. Tu přitom v minulosti několikrát odmítla jako by tušila, že zápas s ní bude hodně bolet.

"Věc se má tak, že v Číně je nový UFC Performance Institute (obří moderní tréninkové centrum), takže pravděpodobně potřebovali uspořádat nějaký hodně dobrý fight. A tak uspořádali titulový zápas pro tohle čínské děvče. Ona to vyhrála. Dobře pro ní a já jsem za to také velice ráda. Myslím, že je velice silná, velmi dynamická a má skvělé údery. Doufám, že do té doby, než se mi postaví, bude pro UFC a pro její divizi dobrou šampionkou," prohlásila mimo jiné poté, co čínská bojovnice usedla na trůn.

Obecně se čekalo, že půjde o velmi atraktivní bitvu, dámy ale předčily všechna očekávání a předvedly asi nejlepší ženský zápas v historii MMA. Jasno bylo hned od úvodního gongu. Ze začátku měla navrch Joanna, která využívala své výškové převahy a po útocích mizela z dostřelu kontra úderů. Zhang se jí ale brzy vyrovnala a neohroženě chodila do přestřelek.

Obě bojovnice předváděly neskutečnou odolnost. Celkem si během pětadvaceti minut vyměnily 351 úderů. Mnohé přitom zaváněly tvrdým KO. Joanně se dokonce po jednom z nich ve třetím kole na čele vytvořila obrovská boule, která neustále natékala. Na konci souboje tedy připomínala Klingona. 

Za zmínku stojí také plná hala fanoušků. Tedy něco, na co jsme si již pomalu odvykli. Jejich podpora hnala bojovnice k neuvěřitelným výkonům. Právě Joanna se nechala slyšet, že bez diváků v hale bojovat nebude. Na odvetu, která by této velkolepé bitvě velmi slušela, si tedy budeme muset ještě nějaký čas počkat. 

Fight získal ocenění v mnoha anketách o nejlepší zápas roku 2020. Za ten ho označil i Brandon Moreno, který před pár týdny svedl rovněž epickou bitvu s Figueiredem. "Zápas roku? Myslím, že by to ocenění měly dostat Zhang Weili a Joanna Jedrzejczyk. Ale kdyby ho dali mě a Figueiredovi, tak bych byl samozřejmě rád, proč ne.  Ale z pozice fanouška se mi líbil ten ženský zápas."

"Cena za to být jednou z nejlepších," okomentovala úspěch na svém Instagramu Polka a zároveň poslala vzkaz fanouškům: "Neřekla jsem ještě poslední slovo a je to přede mnou v kariéře hodně. Je mi ctí sdílet oktagon s takovými bojovnicemi. Je mi potěšením dělat pro vás takovou show pokaždé, když vstoupím do klece. Nemůžu se dočkat, co přinese budoucnost. Nezapomínejte mít velké sny a jít si za nimi."

Zhang vs. Joanna Joanně se na čele utvořila pořádná boule. | zdroj: Profimedia

Radost neskrývala ani šampionka Weili: "Minulý rok přinesl spoustu skvělých bitev a jsem velmi šťastná, že jste si všichni užili můj souboj s Joannou. Ona je opravdovou mistryní a její vůle a bojovný duch je obdivuhodný. Gratuluju tedy i tobě JJ, bylo mi ctí s tebou sdílet oktagon i tohle ocenění. Doufám, že se svět uzdraví a budu moci příští rok otestovat své schopnosti v boji proti dalším mistryním."

Je trochu zvláštní, že UFC po tak vyrovnaném souboji neusilovalo o okamžitou odvetu. Sama Joanna si myslí, že s ní Zhang bojovat nechce. Aktuálně to vypadá, že by se mohla postavit Carle Esparze. Podle bývalé polské šampionky by však měla šanci dostat spíš Rose Namajunas. Sama si prý na svou příležitost počká:

"Prostě si počkám na ten správný čas, jednou ten den přijde. Nemusím pospíchat. Poté, co jsem prohrála, pospíchala jsem, abych získala pás zpět, ale to už neudělám. Jsem trpělivá, jednou se mi vrátí."

Zdroje:  Bloody Elbow , MMA Fighting's Eurobash , CSMP MMA

Nejnovější články