Jiří je opravdový samuraj! Bojovníci reagují na Procházkovo epické vítězství

Jiří je opravdový samuraj! Bojovníci reagují na Procházkovo epické vítězství Jiří Procházka vs. Aleksandar Rakić | zdroj: Profimedia

Vítězství Jiřího Procházky udělalo na většinu bojovníků dojem, našel se ale i jeden kritik.

Byly to opět nervy, většina prvního kola patřila Aleksandaru Rakićovi, který Jiřímu Procházkovi vytrvale rozkopával přední nohu a přidal i několik solidních zásahů rukama. Český válečník vystrčil růžky až v závěru a ukázal, že vítězství na body ho nezajímá. Ve druhém sice schytal několik úderů, které by většinu ostatních poslaly k zemi, díky tvrdé bradě ale nakonec Srba zlomil a ukončil na technické KO. Znovu tak ukázal, že s jeho chaotickým stylem a odolností si poradí jen málokdo. Hala šílela.

Jak reagoval šéf UFC a bojovníci?

"Je mi těch dvou trochu líto, byl to zápas večera, dokud nepřišli Holloway s Gaethjem," prohlásil na tiskovce Dana White. "Pojďme si o tom fightu promluvit. Ti dva šli do války. Rakić vypadal skvěle, rozebíral ho, a pak se Procházka vrátí a vyhraje. Diváci šíleli, neuvěřitelný zápas. Byl to nejlepší zápas večera, dokud nepřišla ta šílenost o pás BMF pro největšího tvrďáka. Jo, oba do toho dali všechno a jsem rád za Procházku, je to naprostý zabiják. Plus ty lowkicky, měl úplně rozkopanou nohu a on stejně vyhraje." 

"Nemůžete stát a přebíjet se se samurajem. Gratulace, Jiří," napsal Procházkův polský rival Jan Blachowicz.

Celý zápas na sociální síti X komentoval Ben Askren: "Páni, ta pravačka od Rakiče byla přímo na vypínač, nemůžu uvěřit, že to Jiřího neposlalo k zemi," žasl nejprve na odolností českého válečníka. "Člověče, Rakič a Jiří se snaží udělat nejlepší zápas večera," glosoval následně, aby pak už jen dodal: "Tyjo, Jiří je šílený zabiják!"

Nadšení neskrýval ani mladý dravec Terrance McKinney: "To byl nejlepší zápas večera, dokud to trvalo. Jiří je totální válečník, nikdy nepřestane jít po ukončení, tohle nejde nemilovat." 

V podobném duchu se vyjádřil i šampion Bellatoru Johnny Eblen: "Procházka, no ty vole! Dostával strašnou nakládačku v prvním kole, a pak bum, ve druhém to ukončí ve velkém stylu. To je zabiják!"

A jelikož Rakić před zápasem Procházkovi vysmíval, že si hraje na samuraje, několik komentářů se dotklo i tohoto tématu. Třeba mladý talent Chase Hooper napsal: "Jiří je opravdový samuraj." Přidal se i Jorge Masvidal: "Jiří BJP zápas večera. Samuraj." Uznávaný boxerský trenér Teddy Atlas zase: "Procházka možná není samuraj, ale určitě bojuje podle jejich kodexu."

Našel se ale i jeden kritik. "Jiří má strašnou tvrdost ale žádné IQ," míní Belal Muhammad. Za tohle vyjádření to ale v komentářích od fanoušků celkem schytal.

Přišla také jedna nabídka na zápas, byť pouze zprostředkovaně. Islam Makhachev by byl rád, kdyby se Procházka příště pobil s jeho krajanem Magomedem Ankalaevem o post vyzyvatele. Uvidíme tedy, co na to matchmakeři. Vzhledem k tomu, že Jiřího epické vítězství celkem zarezonovalo, je ale celkem možné, že to nebude nutné a dostane šanci dát si odvetu s Alexem Pereirou.

 

 

Zdroje:  Twitter

Nejnovější články