Procházka znovu rozdával infarkty českým fanouškům. Rakiče v šíleném zápase ukončil ve druhém kole

Procházka znovu rozdával infarkty českým fanouškům. Rakiče v šíleném zápase ukončil ve druhém kole Jiří Procházka vs. Aleksandar Rakić | zdroj: Profimedia

Zápas proti Rakičovi rozhodně neprobíhal v klidu, ale Jiří se nenechal zlomit a Rakušana ukončil svými BJP už ve druhém kole.

Na jubilejním a našlapaném turnaji UFC 300 nemohl chybět ani Jiří Procházka, který se utkal se svým dlouholetým rivalem Aleksandarem Rakičem. Ten do Procházky rýpe už několik let a teď měl konečně možnost střetnout se s českým bojovníkem v oktagonu. Místo vítězství ale nakonec obdržel od Procházky pokoru, kterou mu český samuraj doslova vtloukl do hlavy. Bez infarktových stavů se to ale jako obvykle neobešlo.

Zápas pro Jiřího totiž vůbec nezačal dobře. Rakič skvěle uplatňoval svou taktiku a trefoval Procházkovy nohy tvrdými calfkicky. Jiří si toho ze začátku nevšímal a místo vykrývání dělal jakoby nic, ale po chvíli bylo jasné, že Rakič nadělal spoustu škody a Procházka byl donucený otočit střeh a schovat svoji rozkopanou nohu.

Prochazka vs Rakic - right cross Jiří Procházka trefuje Rakiče tvrdým zadním direktem. | zdroj: Getty Images

Téměř celé první kolo byl Procházka pasivní a i když Rakiče pronásledoval po Oktagonu, byl to Rakič, který bodoval. Už to začalo vypadat beznadějně a vypadalo to, že Procházka nedokáže najít odpověď na Rakičovu taktiku. Na konci kola ale český samuraj konečně ukázal svou sílu, když trefil Rakiče tvrdým zadním direktem, který Rakušanem otřásl. První kolo ale i tak vyhrál Rakič a Jiří věděl, že musí začít něco dělat dříve, než bude mít totálně rozkopané obě nohy.

Do druhého kola už nastoupil Jiří agresivněji. S rukama u pasu naprosto ignoroval Rakičovy údery na svoji hlavu. Některým se vyhnul, některé „sežral“, ale až na jeden tvrdý loket s ním žádný úder nic neudělal. Rakič sice i nadále okopával Jiřího nohy, ale Procházka šel neustále kupředu, což Rakiče očividně frustrovalo.

Po divokých přestřelkách, při kterých tuhla krev v žílách snad každému českému fanouškovi, trefil Jiří svého rivala přímo na čelist dalším zadním direktem. To bylo na Rakiče moc a byl značně otřesený. Procházka cítil krev a začal ho pronásledovat po oktagonu. Rozdával mu rány a nakonec jej dostal na zem, kde mu vlezl na záda a ze shora pokračoval v bití.

Po několika ranách rozhodčí Herb Dean usoudil, že má Rakič dost a zápas ukončil. Jiří Procházka tak vyhrál na TKO ve druhém kole a připsal si velice důležitou výhru proti nebezpečnému rivalovi. 

„Bylo to potěšení, byla to čest. Beru to s pokorou. Musím říct, ty řeči o mě (které měl Rakič), že nejsem samuraj – to je pravda. Nejsem samuraj. Jsem chlap z České republiky. Ale všichni musíme být v životě něčím inspirování a tyto samurajské ideály jsou něco, co je ve mně.“

„A je jedno, kdo dnes večer vyhraje v hlavním zápase (mezi Pereirou a Hillem), chci zápasit se šampionem,“ dodal Procházka ohledně svých budoucích plánů.

„Řekl jsem na sociálních médiích, že to dneska bude perfektní bouře. OK, můžete vidět na mém obličeji, že to nebylo perfektní, ale byla to bouře!“ zakřičel mocně Procházka.

Jiří si svým vítězstvím určitě zajistil velice dobrou pozici a je dost možné, že by se skutečně příští zápas mohl utkat znovu o titul. V cestě by mu mohl stát pouze Magomed Ankalaev, který po titulové šanci pošilhává už nějakou dobu.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články