Když se potkají dva hromotluci. Pavlovich zdemoloval Tuivasu už po 54 vteřinách

Když se potkají dva hromotluci. Pavlovich zdemoloval Tuivasu už po 54 vteřinách Sergei Pavlovich vs. Tai Tuivasa | zdroj: Profimedia

Že tenhle zápas skončí na body, by si vsadil asi jen blázen. Bylo jen otázkou času, než se jeden z obávaných těžkotonážníků trefí a pošle toho druhého k zemi.

Souboj mezi Sergeiem Pavlovichem a Taiem Tuivasou sliboval divácky atraktivní podívanou. Oba totiž milují divoké přestřelky v postoji a šance, že jejich zápasy skončí na body se blíží nule.

Ruský zápasník šel do boje s bilancí 16-1, přičemž 13 vítězství získal díky knockoutům. Jediným, kdo na něj dokázal v oktagonu vyzrát, byl před čtyřmi lety Alistair Overeem. Všechny další soupeře Pavlovich zničil v prvních kolech a vyšplhal na pátou příčku v žebříčku těžké váhy.

Tuivasa (15-4) bral vítězství na body jen jedinkrát v kariéře a naposledy jsme jej v akci viděli v září, kdy nestačil na brilantního technika Ciryla Ganea, který ho během tří kol naprosto rozebral. Toho se ale od Pavloviche bát nemusel, tady to mělo jít přes ryzí sílu.

Oba dva jako by počítali s tím, že jeden z nich půjde k zemi, a tak se hned na začátku souboje gentlemensky objali. Jako první vyrazil do útoku Pavlovich. Sérií několika úderů s plnou silou dostal Tuivasu do krytu. Australan se ale nenechal zahanbit a vyrazil na steč. Vzápětí ale inkasoval na bradu a šel k zemi. Dokázal sice i pod sprškou úderů vstát a pokračoval v přestřelce, ruský buldozer mu ale nedopřál ani vteřinu na vydechnutí a brzy jej poslal k zemi znovu. Rozhodčí zbytečně neváhal a zápas ukončil. Taiův zkrvavený obličej dosvědčil, že nebylo nač čekat.

V pozápasovém rozhovoru si Pavlovich posteskl, že posledně za KO Derricka Lewise nedostal bonus za výkon večera. Tentokrát ho ale prémie 50 tisíc dolarů neminula. Ačkoliv titulovou šanci nezmínil, pravděpodobně ho už od ní dělí jen poslední krok a v příštím roce by v případě další výhry mohl o opasek zabojovat.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články