Kevin Lee chtěl po návratu do UFC ukázat svůj reálný potenciál, Rus ho ale uškrtil už za necelou minutu

Kevin Lee chtěl po návratu do UFC ukázat svůj reálný potenciál, Rus ho ale uškrtil už za necelou minutu Rinat Fakhretdinov vs. Kevin Lee | zdroj: Profimedia

Vedení UFC se rozhodlo, že Kevina Lee po návratu šetřit nebude a předhodilo ho rovnou rozjetému Fakhretdinovi. Ten si na Američanovi doslova smlsnul a připsal si už 20. výhru v řadě.

V letech 2014 až 2017 patřil Kevin Lee (19-8) mezi elitu lehké váhy a dokonce bojoval o porazitimní titul. Sen o šampionském pásu ale rodákovi z Michiganu překazil Tony Ferguson a odsunul Kevina tak říkajíc na druhou kolej. Nepříjemná zranění, osobní problémy i přechod do welterové váhy způsobily pád tohoto sebevědomého amerického bojovníka a odchod do konkurenční Eagle FC. Ve třiceti letech ale dostal od UFC druhou šanci a chystal se ukázat svůj "skutečný potenciál" a věřil, že po návratu do UFC vystoupá až na vrchol welterové divize (77 kg).

Zpátky v nejslavnějším oktagonu Kevina přivítal Rinat Fakhretdinov (21-1). Rus se pyšnil působivou sérií devatenácti výher v řadě včetně dvou vítězství na půdě nejlepší světové organizace UFC. V roce 2022 porazil Andrease Michailidise, který je nyní součásti turnaje TipSport Gamechanger v Oktagon MMA. Krom toho ukončil šestnáct soupeřů před limitem a pomalu se stává postrachem nabité welterové divize.

Souboj proběl během turnaje UFC Fight Night v Apexu v Las Vegas. Výběr místa se Leemu příliš nezamlouval, raději by zápas v hale plné nadšených diváků. „Nebudu lhát, přál bych si, aby to bylo před větším počtem diváků. Nevím, kolik lidí bude v Apexu, ale je to tak trochu stupidní. Nevím, co tím sledují. Pandemie skončila, takže nevím, co tu pořád děláme“, postěžoval si.

Zda se absence většího počtu fanoušků negativně projevila na Kevinově výkonu, je ve hvězdách, ale populární bojovník rozhodně nebyl ve své kůži. Při nástupu do klece nepůsobil sebevědomě jako v nejlepších letech své kariéry a utkání rychle prohrál. Fakhretdinov od prvních vteřin převzal otěže utkání. Držel střed klece a tlačil na Kevina. Po pouhých 34 vteřinách trefil přesnou zadní a poslal Američana na podlahu oktagonu. Následně za soupeřem skočil na zem, chytil gilotinu a začal škrtit. Lee je srdcař, který jen tak neodklepe, což ukázal i v tomto zápase. Bohužel pro něj, Fakhretdinov škrcení nepustil. Kevin tak upadl do bezvědomí a připsal si devátou porážku své profesionální kariéry. 

Lee nedávno podepsal s UFC novou smlouvu, takže ho v oktagonu nejspíš ještě uvidíme. Možná mu matchmakeři nadělí schůdnějšího soupeře, než byl Fakhretdinov, který postupně stoupá žebříčkem a brzy jistě vyzve soupeře z první patnáctky welterové divize.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články