Sestra kazašského zabijáka Rakhmonova má stejnou náturu a chystá se do UFC. Takhle vyřídila svoji poslední soupeřku

Sestra kazašského zabijáka Rakhmonova má stejnou náturu a chystá se do UFC. Takhle vyřídila svoji poslední soupeřku zdroj: Getty Images

Někdy se stane, že si sourozenci najdou stejný koníček a začnou v něm být až moc dobří. Takový je případ Sory a Shavkata Rakhmonových.

 

Shavkat Rakhmonov je vycházející hvězdou UFC a se svým skóre 17-0, přičemž všechny soupeře ukončil před limitem, pravděpodobně ještě rozčeří vody ve welterové váze. V rodině Rakhmonovů ale není sám, kdo se dal na dráhu bojovníka MMA. Stejný koníček si našla i jeho sestra Sora, která vypadá, že je z podobného těsta jako její starší brácha.

Sora sice není neporažená jako její bratr a hned druhý zápas prohrála na body, ale nyní se veze na vlně 3 vyhraných zápasů za sebou. Zatím poslední souboj měla koncem května a soupeřce Valerii Karygině nadělila pořádný výprask. Ve druhém kole ji natlačila ke kleci a tam ji začala nelítostně sázet tvrdé údery a lokty. Valerie sice ukázala silnou vůli a pořádně tvrdou hlavu, ale Sora v úderech nepřestávala a její soupeřku tak musel vysvobodit rozhodčí. Na závěr zápasu se můžete podívat v tomto videu: 

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Full Violence ™ (@fullviolence)

Po takovém výkonu se jí ozvalo UFC, že by ji rádi viděli v "talentové soutěži" Dana White’s Contender Series, kde by se mohla utkat o smlouvu. Sora Rakhmonova na to kývla, a tak ji 26. září uvidíme v DWCS, kde bude čelit litevské bojovnici Ernestě Kareckaite, která má podobné skóre – 4 výhry a jednu remízu. 

Shavkatova sestra zápasí v muší váze, a tato divize teď v UFC nutně potřebuje nové talenty. Této váze léta vládla Valentina Shevchenko, která byla o úrovni výš než její soupeřky, dokud ji v březnu neporazila mexická šampionka Alexa Grasso. Obě spolu budou mít odvetu jen týden předtím (16. září), než se Sora utká o vstupenku do UFC oktagonu.

Navíc se na stejném turnaji ukáže i její bratr Shavkat, který se utká s veteránem Kelvinem Gastelumem a pokud by jej porazil, nebyl by daleko od titulové šance.

V MMA lze na nejvyšší úrovni najít docela dost sourozenců (bratři Pettisové, Emelianenkové, Shamrockové, sestry Shevchenkovy), ale Sora a Shavkat by mohli být prvními sourozenci, co vezmou UFC útokem jako bratr a sestra. Brzy se k nim ale možná přidají i bratr a sestra Pereirovy, sestra bývalého šampiona střední váhy Aline má totiž v MMA také slušně našlápnuto.

Zdroje:  mmanews.com

Nejnovější články