Výzva přijata! Gastelum si chce zaplavat s kazašským žralokem Shavkatem Rakhmonovem

Výzva přijata! Gastelum si chce zaplavat s kazašským žralokem Shavkatem Rakhmonovem Kelvin Gastelum vs. Chris Curtis | zdroj: Profimedia

Kelvin Gastelum se rozhodl, že skočí rovnou do nejhlubších vod welterové divize a domluvil si zápas s neporaženým Shavkatem Rakhmonovem.

Kelvin Gastelum je jedním z těch bojovníků, kterým fyzické parametry úplně nehrají do karet. Na váhu do 84 kg je příliš nízký, měří 175 cm, přesto tam před lety utkal o prozatimní titul. Jenže od památné pětikolové bitvy s Adesanyou to šlo s Kelvinem z kopce, vyhrál jen 2 ze 6 zápasů a dokonce přiznal, že se už začínal bát o místo.

Po posledním vítězství tedy padlo rozhodnutí, že se vrátí do welterové divize (77 kg), kam měl před lety problém zhubnout. Teď ale věří, že to zvládne lépe a přechod do nižší váhy mu pomůže resuscitovat kariéru. Navíc by se tam k titulu mohl probít o dost dříve. 

Zpráva okamžitě vyvolala reakci. "Měl bych já být tím, kdo Gasteluma přivítá zpátky v 77?" zeptal se na sociálních sítích rozjetý Shavkat Rakhmonov, neporažený přízrak z Kazachstánu, který to má aktuálně 17-0 a všechny soupeře zatím dokázal vyřídit před limitem.

"Ta výzva se mi líbí, vážím si jí," zareagoval s odstupem času Kelvin. "Ale byla podle mě trochu nudná, mohl to trochu okořenit. Ten zápas se mi ale zamlouvá. Je to ten typ fightů, které ve welterové divizi chci. Dostane mě to zpět mezi nejlepší, budu plavat se žraloky. Buďto se potopím, anebo budu plavat."

"Myslím, že je teď v divizi pátý nebo šestý, takže pokud vyhraju, což vyhraju, dostane mě to k dalším hodně zajímavým zápasům. Přijímám tvou výzvu v 77, Shavkate, a nejenom to, rovnou ti i dám datum. Dana (šéf UFC) mluvil o tom, že by v Las Vegas udělal oslavu mexického dne nezávislosti, což bude přesně 16. září."

"Ten zápas se mi líbí, protože ten chlap je non-stop akce. Buďto inkasuje nebo zasahuje. Má sto procent vítězství, je neporažený a je na neuvěřitelné trajektorii, hodně se o něm mluví. A já bych byl rád, kdybych byl tím, kdo mu udělá značku vedle té šestnáctky. 16-1," zasnil se Gastelum, který očividně zapomněl, že má Rakhmonov už 17 vítězství.

"Stylisticky jsem pro něj hrozný. Jde dopředu a občas je dost lajdácký, čehož budu schopný využít. Buďto ho zasáhnu těmito dvěma pěstmi anebo ho vezmu dolů a tam mu donutím odklepat. Nevím, jakým způsobem, ale zvítězím. Nebudu ale lhát, že to není těžký protivník, je. Ten chlapík ustojí bití. Ale nemůžu se dočkat, až mu přidám jedničku vedle jeho neporažené bilance."

UFC sice ještě zápas oficiálně neposvětilo, dá se ale očekávat, že už nějaká jednání proběhla a brzy bude stanoveno datum. Vítězství nad šestým Rakhmonovem by Gasteluma skutečně katapultovalo rovnou mezi užší špičku divize, favoritem ale rozhodně nebude, neboť Kazach se zatím ukazuje jako extrémně komplexní bojovník, který prakticky nemá žádné výrazné slabiny.

Zdroje:  mmamania.com

Nejnovější články