Zbitý ale šťastný. Gastelum přiznal, že se bál o místo v UFC, parádní řežbou s Curtisem si ale zachránil krk

Zbitý ale šťastný. Gastelum přiznal, že se bál o místo v UFC, parádní řežbou s Curtisem si ale zachránil krk Chris Curtis vs. Kelvin Gastelum | zdroj: Profimedia

Už pomalu zapomněl, jak chutná vítězství. Kelvin Gastelum z posledních pěti zápasů vyhrál jediný a z pozice prozatimního šampiona se propadl až do bodu, kdy mu reálně hrozil vyhazov z UFC.

Bylo trochu překvapivé, že se duel Kelvin Gastelum vs. Chris Curtis nedostal na hlavní kartu UFC 287, na což si druhý jmenovaný hlasitě ztěžoval. O to víc ale oba bojovníci nejspíš chtěli ukázat, že promotéři udělali chybu. Povedlo se, jejich souboj zvedal diváky ze sedadel a získali ocenění za "Nejlepší zápas večera".

Gastelum do boje vlétl hodně nažhaveně. Tlačil a v útoku byl aktivnější, ale zároveň se držel mimo dostřel a vzdálenost zkracoval jen na nezbytně nutnou dobu. Zároveň neustále lowkicky ničil Curtisovy nohy. Ten mu ale po minutě dal ráznou kombinací přední-zadní najevo, že bude muset být ostražitý po celou dobu, jinak může v okamžiku putovat k zemi. Od té chvíle sice také začal na Kelvina vyvíjet tlak, avšak po většinu času neútočil a kolo šlo jasně za Gastelumem, který vypadal opravdu skvěle.

Kelvin Gastelum vs. Chris Curtis Kelvin Gastelum vs. Chris Curtis | zdroj: Profimedia

Druhé kolo bylo pro oko diváka ještě lepší. Curtis začal být aktivnější a častěji zasahoval, Gastelum zase občas ignoroval apel trenérů, aby nechodil do přestřelek a ukončení doslova vyselo ve vzduchu. Nejblíž k němu bylo asi ve druhé minutě, kdy Curtis putoval k zemi (pravděpodobně po nechtěné a takřka nepostřehnutelné hlavičce), na zemi ale nakonec přežil a dostal se zpět do postoje, kde se síly vyrovnaly. Bodově ale 2:0 na kola pro Gasteluma.

Třetí kolo nabídlo prakticky nonstop bitvu a diváci v hale šíleli. O vyrovnanosti svědčí i to, že zatímco dva rozhodčí viděli v téhle pětiminutovce vyhrát Curtise, jeden Gasteluma, který tak celkově na body zvítězil. 

V pozápasových rozhovorech Gastelum neskrýval dojetí. Ještě aby ne, od památné bitvy s Adesanyou před čtyřmi lety to s ním šlo z kopce a vyhrál jediný z následujících čtyř zápasů. Nutně tedy potřeboval získat další skalp, aby se v UFC udržel. A ačkoliv vypadal, že si z bitvy pár šrámů odnesl, zářil tiskovce štěstím. Plánem prý bylo nechodit se soupeřem do přestřelek, což se ale v zápalu boje moc nepovedlo. "Příště musím zůstat disciplinovanější," dodal s úsměvem.

Do konce roku chce stihnout ještě dva zápasy. Proti komu, to neví, postupně by se ale rád probojoval k dalšímu zápasu o titul. "Už moc dlouho zápasit nebudu, mám v sobě tak 4-5 let, kdy budu bojovat s těmi nejlepšími," prohlásil. Jedna vlaštovka ale jaro nedělá, uvidíme, jak se Kelvinovi povede v dalších zápasech a zda se mu povede vytvořit delší vítěznou šňůru.

Zdroje:  UFC Fight Pass

Nejnovější články