Už se necítím tak jako dřív, bylo to dlouhých 20 let. Masvidal po prohře s Burnsem ukončil kariéru

Už se necítím tak jako dřív, bylo to dlouhých 20 let. Masvidal po prohře s Burnsem ukončil kariéru Gilbert Burns a létající Jorge Masvidal | zdroj: Profimedia

Držitel pásu pro „Největšího tvrďáka“ dnes po prohraném zápase ukončil svou bohatou kariéru. Jeho přemožitel si řekl o titulový souboj, o jiném nechce ani slyšet.

Dnes se v Miami na turnaji UFC 287 rozloučila s kariérou další legenda. Jorge Masvidal ve 38 letech pověsil po zápase s Gilbertem Burnsem rukavice na hřebík (resp. je hodil mezi fanoušky) a ohlásil odchod do důchodu.

Tomu ale předcházel samotný zápas s Burnsem, který rozhodně nenudil. Téměř celé první kolo se odehrávalo v postoji, kde měli oba bojovníci dobré momenty a až 5 vteřin před koncem kola se Burnsovi podařilo dostat Masvidala na zem. Ve druhém kole pak Brazilec pokračoval tam, kde přestal a po úvodním takedownu téměř celé kolo dusil Masvidala svým grapplingem.

Ve třetím kole Gilbert podtrhl svou dominanci a veterána UFC už doslova lovil. Několikrát jej trefil tvrdými údery a Masvidal měl problém udržet se na nohou. Vypnout se ale nenechal a Burns tak vyhrál poměrně přesvědčivě na body.

„Cítím se skvěle, ale zatleskejte tomuhle borci. Je to pořád král tohoto města“, hecoval Burns po vítězství fanoušky. „Tenhle chlap přivedl UFC do Miami. Tenhle chlap měl 52 profi zápasů a něco kolem 20 zápasů na ulici. To je hodně soubojů, takže zatleskejte vašemu borci Jorgemu Masvidalovi“. Zároveň také Gilbert řekl, že nechce žádný jiný zápas, než ten titulový: Leon Edwards, Colby Covington! Kdokoliv bude mít ten pás, pro toho si dojdu! Teď už budu mluvit jenom o titulovém zápase!“

Jorge Masvidal a Gilbert Burns Jorge Masvidal a Gilbert Burns | zdroj: Profimedia

Už před zápasem Jorge avizoval, že pokud s Gilbertem prohraje, pravděpodobně to bude jeho poslední zápas v kariéře. A svým slovům dostál. Po vyhlášení výsledků sundal rukavice a hodil je divákům.

„Mám vás všechny rád, děkuji všem za to, že se dívali,“ poděkoval Jorge publiku. „Tady jsem začal svoji kariéru a bylo to dlouhých 20 let. Něco přes 50 zápasů. Víte, někdy už váš oblíbený basketbalový hráč přestane dávat tři body, váš oblíbený quarterback ztratí svou mušku a já už se necítím stejně jako předtím, bylo to dlouhých 20 let.“

„UFC sem přišlo před 20 lety a to mě inspirovalo hnát se za svým snem po celých 20 let. Po 50 zápasech jsem snad inspiroval taky někoho, aby bojoval za své sny, ať už jsou jakékoliv,“ dodal Masvidal.

„Miluju všechny, miluju tenhle sport. Jsem multimilionář. Když jsem začínal, neměl jsem nic. A teď můžu říct, že jsem zajištěný do konce života. 20 dlouhých let,“ loučil se „Gamebred“ s diváky i svoji kariérou.

I na takového tvrďáka jako je Masvidal ale dolehla tíha okamžiku a bylo vidět, že má co dělat, aby se ubránil slzám, když potom objal svého syna.

Jorge Masvidal a Gilbert Burns Jorge Masvidal a Gilbert Burns | zdroj: Profimedia

Také ostatní bojovníci reagovali na zápas i na odchod do důchodu a někteří pogratulovali Masvidalovi k úspěšné kariéře:

Michael Chandler: „Pokud to bylo naposled, co jsme Jorgeho viděli… vytvořil úžasný sen se svýma dvěma holýma rukama. Bylo to velké potěšení sledovat jej celé ty roky.“

Chael Sonnen: „Odchod do důchodu?“

Ben Askren: „Snadných 30-27 pro Gilberta Burnse. Vypadá to, že Jorge ani na tento zápas moc tvrdě netrénoval.“

Belal Muhammad: „Jo, budu šampionem“

Aljamain Sterling: „Páni! Další je ze hry venku! Další z mých nejoblíbenějších bojovníků! Stáří nás všechny dožene. Potlesk pro Jorgeho Masvidala! Jeden z nejlepších ve hře! Budeš nám chybět!“

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články