Masvidal odmítá s Burnsem bojovat o pás BMF a už vyhlíží filmový konec svého příběhu

Masvidal odmítá s Burnsem bojovat o pás BMF a už vyhlíží filmový konec svého příběhu Jorge Masvidal přebírá pás BMF z rukou herce Dwayna Johnsona | zdroj: Profimedia

Jorge Masvidal nechce pracovat přesčas a zbytečně riskovat. Výzvu Gilberta Burnse, aby spolu zápasili na pět kol o pás BMF, nekompromisně odmítl.

Největší světová MMA organizace v novém roce odhaluje jeden skvělý zápas za druhým. Jednou z nejsledovanějších událostí bude zajisté galavečer UFC 287, kde se v hlavní titulové bitvě představí v odvetě šampion střední váhy (84 kg) Alex Pereira, kterého se napočtvrté pokusí porazit Israel Adesanya. V souvislosti s dubnovým turnajem byl ale oznámen i zajímavý střet v rámci welterové váhy (77 kg).

Bývalý titulový vyzyvatel a pětka divize Gilbert Burns se utká s jedenáctým Jorge Masvidalem. Ze sportovního hlediska jejich vzájemný duel sice vzhledem k jejich postavení v žebříčku smysl nedává, ale již v minulosti jsme viděli, že Masvidalovi se zkrátka díky jeho popularitě dostává od organizace speciálního zacházení.

Zatímco Burns se po památné bitvě s Khamzatem Chimaevem vrátil zpět na vítěznou vlnu na posledním turnaji UFC 283 v Brazílii, kde v prvním kole smetl Magnyho, Masvidal je na tom podstatně hůře. Na svém kontě má tři prohry v řadě a zaznamenal raketový propad divizí, což rozhodně není pro dvojnásobného titulového vyzyvatele pěkná vizitka.

Jeho poslední vítězství se datuje do roku 2019, kdy v boji o pás pro "největšího grázla" (Baddest Motherfucker) porazil Nathana Diaze. A právě po tomto originálním opasku teď zatoužil Burns. „No tak, Dano White, zápas 8. dubna musí být na pět kol! Dej všanc ten opasek! Všichni ví, že v UFC je jen jeden chlap, který bojuje s každým,“ poslal skrz Twitter veřejný vzkaz svému šéfovi.

S odpovědí nakonec přišel sám MasvidalPokud mi UFC zaplatí peníze, které jsem dostal v zápase o BMF titul, nemám s tím problém, Gilberte. To se ale určitě nestane, takže se omlouvám,“ vzkázal v pořadu The MMA Hour. „Navíc už jsem podepsal smlouvu, kde jsou jasně dané podmínky. Tři kola jsou stejně víc, než potřebuju na to, abych Gilberta porazil, takže pětikolový zápas nedává smysl.“

"Ale jsem rád, že mým dalším soupeřem bude chlap jako on. Jsem v tomhle sportu jen kvůli tomu, abych bojoval s těmi nejlepšími z nejlepších. A on je pro mě v mnoha ohledech perfektní, protože otestuje můj grappling (boj na zemi),“ předvídá Jorge, že s ním "Durinho" v postoji nebude chtít zůstat.

Svého nadcházejícího soupeře ale jinak pochválil za to, jak se ze zemaře vypracoval v bojovníka, který protivníky vypíná v postoji. „Já ale budu připravený jak na něj, tak na další v divizi. Vím totiž, že mám ruce na to, abych všechny tyhle kluky porazil. Moje kolena a lokty mění životy během několika sekund. Jen musím doladit pár věcí, na kterých jsem pracoval.

„A víte co, možná Usman dostane zase kopačku do hlavy a já pak budu bojovat s Leonem. To je konec jak z filmu,zasnil se Masvidal.

Se současným šampionem Leonem Edwardsem má totiž nevyřízené účty. Dvojice se potkala v roce 2019 v zákulisí turnaje v Londýně. Jorge tehdy dával rozhovor novinářům, když okolo procházel právě "Rocky", který jeho směrem něco utrousil. Verze, o co přesně šlo, se liší, Masvidal ale okamžitě vyrazil a zaútočil. Vyřešit spor soubojem v kleci se tehdy sice přímo nabízelo, nikdy na to ale nedošlo. Tím, že Edwards loni získal titul, se ale celá věc znovu otevřela. Ačkoliv jejich souboj ze sportovního úhlu pohledu nedává moc smysl, z komerčního hlediska by šlo pravděpodobně o velký trhák. A jak moc dobře víme, UFC má podobné příběhy rádo. Záležet ale bude v první řadě na tom, zda dokáže "Gamebred" konečně zvítězit.

Zdroje:  The MMA Hour

Nejnovější články