Kdo je v UFC ten největší drsňák? Chandler by rád vyzval Masvidala na souboj o symbolický titul

Kdo je v UFC ten největší drsňák? Chandler by rád vyzval Masvidala na souboj o symbolický titul Jorge Masvidal vs. Michael Chandler o titul BMF? | zdroj: Profimedia

Jeden z nejpopulárnějších bojovníků, kterému se ale výsledkově vůbec nedaří, přišel s velmi zajímavým nápadem.

Lehká váha UFC by se dala přirovnat k bazénu plnému agresivních žraloků a o atraktivní zápasy tady není opravdu nouze. A jedním z nejzábavnějších predátorů je bez diskuze bývalý šampion Bellatoru Michael Chandler, jenž do každého svého vystoupení dává naprosto vše.

Chandler sice v nejslavnější americké MMA organizaci disponuje negativní bilancí 1-3, což ale v jeho případě není vůbec důležité. V každém z dosavadních zápasů totiž předvedl srdnaté ofenzivní výkony, během kterých ze sebe vydal veškerou energii a urputným stylem si tak na svou stranu získal vedení soutěže i mnoho fanoušků.

Naposledy jsme mohli vidět Chandlera necelé dva týdny zpátky ve střetnutí s Dustinem Poirierem, v němž sice několikrát sahal po ukončení, ale nakonec byl po škrcení ve třetím kole nucený odklepat. I přes porážku si ale za svůj výkon opět vysloužil ovace a mnoho lidí hned po duelu začalo zajímat, s kým poměří síly příště.

Jednou z alternativ by mohlo být střetnutí s protivníkem z vyšší welterové váhy (77 kg). Chandler totiž projevil zájem o konfrontaci s Jorge Masvidalem. Ten se do historie UFC zapsal především nejrychlejším knockoutem, když v roce 2019 sestřelil Bena Askrena už po pěti vteřinách šíleným naskočeným kolenem.

V tomtéž roce Masvidal navíc získal nad Natem Diazem v bitvě o "největšího drsňáka" symbolický šampionský pás BMF (baddest motherfucker). A přesně o tuto trofej by měl Chandler zájem, což prozradil v rozhovoru s reportérem ESPN Brettem Okamotem.

„Řekněte mi, kdo je právě teď v UFC největší drsňák?“ otázal se řečnicky Chandler. „Co kdybychom teď udělali anketu o tom, kdo je v UFC ten největší drsňák? Neříkejte mi, že by souboj mezi Michaelem Chandlerem a Jorge Masvidalem o pás BMF nerozproudil krev v žilách světa smíšených bojových umění. The Rock by tam s ním přišel na rameni a po 15 minutách by mi ho předal.“

Masvidal, který v poslední době přemýšlí především nad tím, jak se co nejrychleji dostat do třetího titulového zápasu, se k této nabídce zatím nevyjádřil, ale nemuselo by se jednat o vyloženě nereálnou věc. Souboje mezi bojovníky dvou váhových kategorií jsou v UFC poměrně běžnou záležitostí a tento duel by mohl přilákat mnoho fanoušků. Zda k něčemu takovému dojde, se ale dozvíme nejspíše až v příštím roce.

Zdroje:  Twitter ESPN MMA

Nejnovější články