Masvidal doufá, že mu starý incident zkrátí cestu k titulu. Šampion se s ním rád utká, pokud splní podmínku

Masvidal doufá, že mu starý incident zkrátí cestu k titulu. Šampion se s ním rád utká, pokud splní podmínku zdroj: Profimedia

Čerstvě korunovaný šampion Leon Edwards a svérázný Jorge Masvidal spolu mají nevyřízené účty a starý spor by rádi vyřešili v oktagonu. Teď to ale nejspíš nepůjde.

Leon Edwards o víkendu šokoval celý svět MMA, když v poslední minutě do té doby prohrávaného zápasu vytáhl z rukávu eso v podobě tvrdého highkicku, kterým poslal Kamaru Usmana do jiné dimenze a připravil ho o šampionský pás.

Od té chvíle má nový král welterové váhy (77,1 kg) na zádech pořádný terč. Jako první by se do něj chtěl strefit právě Usman, který si odvetu rozhodně zaslouží. Edwards souhlasí, rád by ale, aby se bojovalo v Anglii. To se naštěstí zamlouvá i vedení UFC, které už dokonce začalo pro závěrečný díl zápasové trilogie hledat vhodnou lokaci.

Na obzoru se ale objevil i další vážný zájemce. „Slyšel jsem, že jedeme znovu do Londýna,“ napsal Jorge Masvidal na Twitteru a připojil obrázky tří kuřecích stehen se sodou, což používá jako metaforu pro pořádný výprask a také připomínkou incidentu ze zákulisí londýnského turnaje z roku 2019.  

Po vítězství nad Darrenem Tillem dával Jorge v zákulisí rozhovor a okolo prošel Leon, který jeho směrem něco utrousil. Oheň byl na střeše a následovala slovní roztržka, načež Masvidal přerušil interview a vyrazil poklidným krokem za svým sokem, aby na něj bez varování zaútočil. Později pak incident okomentoval slovy "Dal jsem mu tři kousky se sodou."

Horkokrevný Američan kubánského původu nejde pro ránu daleko, nedávno koneckonců v restauraci napadl i svého bývalého kamaráda Colbyho Covingtona, se kterým měl nevyřešené spory. Teď však využívá dávné rozmíšky s Edwardsem, aby dostal další šanci zabojovat o titul. Šampion podle všeho nemá námitek, ale zároveň to asi nepůjde hned.

„Zápas s Jorgem by byl fajn,“ řekl Edwards na tiskové konferenci hned po zápase. „Ale potřebuje získat nějakou výhru. Já proti němu v Anglii to by bylo fajn. Tam, kde se stal ten první incident. Jestli ne, pojďme to udělat ve Wembley s Kamaruem.“

Edwards narážel na skutečnost, že Masvidal je v současné době až na deváté pozici v žebříčku a má sérii tří porážek v řadě. První dvě byly z rukou Usmana, kterého se neúspěšně snažil obrat o titul, a poslední mu nadělil ex-kamarád Convington. Za tyto prohry se sice Jorge zas až tak moc stydět nemusí, protože oba borci jsou elitou ve welterové divizi, ale Leon má pravdu, že okamžitá šance na titul by nebyla fér vůči ostatním bojovníkům, kteří jsou v žebříčku výše.

V současné situaci je tak pro Masvidala šance na titul spíše jen teoretická, i když Edwards by si do něj určitě rád bouchnul a oplatil mu "tři kousky se sodou“. Přesto by na vzájemný souboj mohlo dojít, pokud by Usman z nějakého důvodu nemohl v Anglii nastoupit, UFC by kvůli velkému komerčnímu potenciálu možná povolalo právě "Gamebreda".

Zdroje:  bloodyelbow.com

Nejnovější články