Šílená mela! Poirier s Chandlerem měli oba blízko k ukončení, nakonec ale slavil “El Diamante”

Šílená mela! Poirier s Chandlerem měli oba blízko k ukončení, nakonec ale slavil “El Diamante” Dustin Poirier vs. Michael Chandler | zdroj: Profimedia

Když proti sobě do klece postavíte takové borce, jako jsou Dustin Poirier a Michael Chandler, nejde očekávat nic jiného než skvělý zápas plný dramatických okamžiků. A přesně takový oba dva svým fanouškům dopřáli.

 

 

“Iron Mike” Chandler a Dustinem “Diamondem” Poirierem se sice nemají nijak zvlášť rádi, ale na pár věcech se ještě před vzájemným soubojem přece jen shodli – bude tím “pravým” hlavním hřebem večera na turnaji UFC 281. A v kleci ukázali, že to nebyly jen plané řeči.

Zlá krev mezi oběma bojovníky začala už před dvěma roky, když Chandler přestoupil z Bellatoru do UFC a ihned se stal náhradníkem v zápase o titul mezi Justinem Gaethjem a Khabibem Nurmagomedovem. Poirier si tehdy nemyslel, že by si toto postavení zasloužil, a dával mu to najevo i tím, že s ním nechtěl sám zápasit, protože ho Mike “nebyl hoden”. 

Časy se ale mění a Chandler si svými výkony skutečně zasloužil místo mezi elitou lehké váhy i Poirierův respekt. UFC je tak konečně dalo dohromady a byl z toho opět šílený souboj, za který oba dostali bonus 50 tisíc dolarů za nejlepší zápas večera.

Bylo vidět, že Chandler je od první chvíle hodně motivovaný. Neustále na Poiriera útočil jako bulldog, a i když Poirier dělal jakoby nic, několikrát jej dostal tvrdými háky do velkých potíží. Vysoké obrátky ale stály Michaela spoustu energie, a když to Dustin ucítil, zařadil vyšší rychlost pro změnu on a srazil svého soupeře pravým hákem. Chandler se sice hned postavil, ale jenom proto, aby od Poiriera dostal pořádnou nakládačku. Posledních pár sekund prvního kola z něj Poirer málem vymlátil duši a Chandlera zachránil až konec kola. Výsledkem byl zakrvácený obličej a pravděpodobně i zlomený nos “Iron Mika”.

Jenže Chandler ukázal srdce opravdového bojovníka a zápas nevzdal. Ve druhém kole se ihned vrhl na svého soupeře a vzal jej na zem. Po chvíli se mu povedlo vzít Poirierovi záda, odkud se pokoušel o škrcení a když mu to nevyšlo, alespoň jej šikanoval tvrdými údery. Druhé kolo tak šlo jasně za Chandlerem.
Třetí kolo tak mělo rozhodnout o vítězi a znovu jej dobře začal “Iron Mike”. Po několika neúspěšných pokusech o takedown přece jen chytil Poirierovu nohu a zvedl jej ze země, aby s ním práskl o podlahu klece. To se mu ale moc nepovedlo a Dustin mu naopak vzal záda. Netrvalo dlouho a Poirier zamkl Chandlera v body trianglu a nasadil mu rear naked choke. Z toho už se Michael nedostal a byl nucen odklepat.

“Hej, Miku, bál jsem se s tebou bojovat,” zavolal na svého rivala po zápase Poirier. “Ale tak to mělo být. Bez strachu není odvahy,” plácl si rukou po zápase se svým rivalem.

V pozápasovém interview ale Poirer řekl, že Chandler nejednal úplně podle pravidel: “Co jsi to říkal v zápase rozhodčímu?” ptal se jej komentátor Joe Rogan. “Strčil mi prsty do pusy, aby mi zvedl hlavu a mohl mě uškrtit,” postěžoval si Dustin a jeho slova potvrdily opakované záběry.

Zároveň přiznal, že byl v prvním kole ve velkých potížích. “Jasně, že jo, támhle, jak jsem byl natlačený na klec... neviděl jsem, čím na mě útočí. Naštěstí do mě bouchal hákama, kdyby to bylo direktama, asi by mě dostal.” 

“Byl houževnatější, než jsem si myslel, že bude,” uznal Poirier na adresu Chandlera. “Zranil jsem ho, a pak jsem ho zasáhl ještě jednou, ale pořád se držel. Nemyslel jsem si, že to vydrží, myslel jsem si, že pokud ho zraním, tak už ho pak sejmu.”

Poirier díky vítězství uhájil druhou pozici v žebříčku a je znovu jedním z hlavních kandidátů na titulovou šanci. Před ním ale dostal přednost šampion pérové váhy, Alexander Volkanovski, který se s novým šampionem lehké váhy Islamem Makhachevem střetne 11. února na UFC 284 v Austrálii. Dustin by se tedy mezitím mohl utkat například s Beneilem Dariushem, a byť by to asi z komerčního hlediska nebyl ten největší tahák, mohlo by jít o další skvělý zápas v lehké divizi.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články