Poirier zavrhl další souboj s McGregorem a touží po konfrontaci s jeho pokořitelem

Poirier zavrhl další souboj s McGregorem a touží po konfrontaci s jeho pokořitelem Dustin Poirier - Nate Diaz | zdroj: Profimedia

Dustin Poirier doufá ve společný duel s Natem Diazem, který by rád po tomto zápase pověsil rukavice na hřebík.

Víkendový turnaj UFC 271 rozhodně bavil a přinesl hned několik velice zajímavých soubojů, které vyvrcholily jmenováním staronového šampiona střední váhy. Důležité věci se však neděly pouze v kleci, ale také v zákulisí, kde několikanásobný bývalý vyzyvatel lehké divize Dustin Poirier přítomným novinářům oznámil, kdo bude velice pravděpodobně jeho příštím soupeřem.

Pokud jste doufali, že dojde ke čtvrtému zápasu s Conorem McGregorem, tak vás musíme rovnou zklamat, protože vše nasvědčuje tomu, že toto jméno je ze hry. Poirier totiž doufá, že se za pár měsíců utká s jedním z Irových pokořitelů. A tímto bojovníkem není nikdo jiný než legendární Nate Diaz. S tím měl Dustin domluvený zápas už v roce 2018, ale vinou zranění nakonec musel odstoupit.

Ani jeden z borců však tento zrušený souboj nepustil z hlavy a několikrát se skrz Twitteru domluvili, že se v oktagonu setkají. Důležitý signál pak vypustil Diaz v nedávném rozhovoru pro server TMZ, kde prohlásil, že by právě tímto duelem velice rád zakončil svojí bohatou kariéru v MMA. A Poirier není rozhodně proti.

„Myslím, že je velká šance, že k tomu dojde,“ prohlásil Poirier. „Pokud bych si měl do kalendáře zapsat nějaký dobrý termín, tak by to bylo léto, ale to ještě není stoprocentní. Nicméně z toho mám dobrý pocit. Nejsem si jistý, zda to bude v lehké váze, ale tento zápas dává opravdu smysl.“

„Chci být součástí zápasů, které pro mě něco znamenají a na Natových zápasech jsem vyrůstal. Chovám k němu i k jeho bratrovi respekt a myslím, že stylově to bude pro fanoušky zábava. Typově je to zápas roku a takových věcí se chci účastnit.“

V rozhovoru samozřejmě padaly také otázky na McGregora, ale na ně se Dustinovi nechtělo zdlouhavě odpovídat. Jejich společnou konfrontaci totiž považuje po poslední výhře za vyřízenou a další setkání nevidí úplně reálně.

„Máme s Conorem společnou historii, ale předpokládám, že se s ním už znovu neutkám,“ prozradil Poirier. „Opravdu už s ním nechci znovu bojovat a tyto dveře jsou pro mě zavřené. Jediné, co by mě přesvědčilo, abych do toho šel znovu, jsou peníze. Porazil jsem ho dvakrát za sebou, takže co bych měl dál překonávat? Měl bych ho rychleji knockoutovat? Nebo porazit 10:7? Kdybych do toho šel znovu, tak jen pro peníze.

Diaz je naopak pro Poirera velikou motivací, protože v něm stále vidí neskutečnou intenzitu a bojovnost, což považuje za velice zajímavý test. Vzhledem k tomu, že jsou oba fighteři společnému souboji nakloněni, tak by se mohlo zdát, že nemusí nic bránit tomu, aby se v oktagonu konečně potkali. Háček je ale zřejmě v tom, že by šlo o Diazův poslední zápas a UFC ho nechce nechat jít bez toho, aniž by uzavřel zápasovou trilogii s McGregorem, která by bohužel asi přece jen vygenerovala vyšší zisky.

Zdroje:  TMZ , Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články