Diaz vyzval Poiriera, ten ihned odpověděl. Uvidíme oba borce konečně zápasit?

Diaz vyzval Poiriera, ten ihned odpověděl. Uvidíme oba borce konečně zápasit? Poirier a Diaz se měli střetnout už v roce 2018, ze souboje ale nakonec sešlo. | zdroj: Profimedia

Nekončící rivalita mezi Diazem a Poirierem by mohla mít brzy rozuzlení. Chopí se UFC šance postavit oba bojovníky proti sobě do klece?

Víkendový turnaj UFC 269 nebyl pro Dustina Poiriera příliš vydařený. Do zápasu s Charlesem Oliveirou, kterému chtěl sebrat šampionský titul v lehké váze, šel jako favorit, ale ve třetím kole poznal sílu Brazilcova jiu-jitsu a byl donucen odplácat.

Poirier, který byl do té doby označován za „neoficiálního“ šampiona, nesl porážku hodně špatně. V rozhovoru s Arielem Helwanim dokonce řekl, že neví, jestli se vůbec ještě někdy vrátí do lehké váhy.

"Nevím, jestli chci ještě shazovat do té váhy. Možná už nikdy nebudu bojovat v lehké váze," prozradil zdrcený americký bojovník.

"Nevím co se stane, neznám budoucnost. Teď šlo shazování hladce. Cítil jsem se skvěle. Samozřejmě je to kvůli tomu, že jsem dělal všechny ty věci, které jsem měl v tréninkovém kempu dělat. Shazování pak bylo skvělé, ale nevím, jestli chci jít do takovéhoto tréninkového kempu znovu, kdy jsem každý den hladový, bojuju v gymu a tlačím se do limitů při nízkokalorické dietě. Uvidíme. Nevím. Nevím co se stane."

Rozhodování mu do jisté míry ulehčil Nate Diaz, který se krátce na to ozval na Twitteru a rozpoutal zajímavý dialog:

Diaz: „Budu bojovat s Dustinem Poirierem v lednu. Nebuď tentokrát zbabělý s*áč. Teď nebo nikdy.“

Poirier: „Budu s tebou bojovat tenhle měsíc.“

Poirier: „Nathanieli?“

Diaz: „Meleš akorát s***ky.“

Poirier: „Myslím to vážně, brácho.“

Poirier: „První, kdo půjde po takedownu je prašivý srab.”

Poslední větou Dustin ukázal smysl pro humor, protože si ji vypůjčil od Conora McGregora, který tuto větu použil před jejich třetím soubojem, když si chtěl své účty s Poirierem vyřídit v postoji.

Poirier vs Mcgregor 2 Poirier vs. Mcgregor 2 | zdroj: Getty Images

Zápas s Natem Diazem by každopádně dával v tomto bodě kariéry pro Poiriera smysl. Oba borci už se měli utkat v roce 2018, ale tehdy ze zápasu sešlo kvůli Dustinově zranění a Diazově neochotě při vyjednávání. Diazovi teď zbývá ve smlouvě poslední zápas a je jasné, že o titul to nebude. Jeho jméno ale stále přitahuje spoustu fanoušků a navíc by se zápas určitě odehrál ve welterové váze, což by pro Poiriera mohlo být lákavé, jak prozradil v rozhovoru s Helwanim:

„Říkám si, že jestli budu muset bojovat 2 nebo 3 zápasy, než dostanu další šanci na titul, nevím, jestli chci zase procházet tréninkovými kempy s malým přídělem kalorií a tlačit své tělo do takovýchto limitů,“ svěřil se Poirier. „Raději bych to prostě dělal, aby mě to bavilo. Protože miluju to, co dělám, bylo by fajn udělat to tak zábavné, jak jen je to možné, místo každodenních obětí a bolesti na tréninkovém kempu, protože mám vždycky málo kalorií. Nejsem tak velký, minulý kemp jsem začínal asi kolem 82 kg, ale čím jsem starší, tím je pro mě těžší shazovat váhu. A chci si to prostě užívat a bojovat, protože chci.“

Pro Poiriera se nabízí ještě jedna varianta. Projevil o něj totiž zájem totiž Khabib Nurmagomedov, který jej chce upsat do své organizace Eagle Fighting Championship, kde navíc plánuje otevřít váhovou kategorii do 75 kilogramů. Tato možnost  je ale v současné době hodně vzdálená realitě a je jen těžké si představit, že by teď Dustin opustil UFC.

Zdroje:  mmafighting.com , mmajunkie.com

Nejnovější články