VIDEO: Souboj 2 na 2 v kleci ukázal, proč by podobné experimenty neměly být povoleny

VIDEO: Souboj 2 na 2 v kleci ukázal, proč by podobné experimenty neměly být povoleny Epic Fighting Championship | zdroj: Profimedia

Zatímco velká část veřejnosti MMA stále nebere jako sport, ale vidí v něm jen obyčejnou rvačku, najdou se organizátoři, kteří svými počiny tuto špatnou pověst přiživují.

V posledních letech se roztrhl pytel s experimenty, jejichž prostřednictvím se začínající organizace snaží prorazit na relativně přesyceném trhu s bojovými sporty. Zatímco jedni zkouší zaujmout angažováním celebrit a internetových hvězdiček, jiní upravují pravidla. V kleci už jsme tak hned několikrát mohli vidět souboj muže s ženou, hromadné bitky či přesilu tří na jednoho.

Bitka ve formátu 2 na 2 tentokrát v Rusku ukázala, proč by podobné experimenty měly být regulovány. O vítězi bylo takřka rozhodnuto už po sedmi vteřinách, když šel jeden z Rusů k zemi po tvrdém backfistu. Dagestánec ho pak na zemi za přihlížení rozhodčího dobil do bezvědomí.

Jeho druh ale bojoval dál a Dagestánské přesile statečně odolával. Menšího ze soupeřů dokonce kopem poslal na druhou stranu klece, jenže ten při tom jen těsně minul již knockoutovaného mladíka, kterého se rozhodčí a zdravotník snažili vzkřísit.

Jinak zápas jen poněkolikáté potvrdil, že boj s přesilou prakticky není možné vyhrát. Zatímco jeden z Dagestánců Rusa přišpendlil na pletivo, druhý jej zasahoval údery. Po chvíli situace pokračovala na zemi. Jeden ze dvou rozhodčích nakonec přece jen zakročil a zápas včas ukončil.

Soudě podle odezvy v online prostoru Organizace Epic Fight Championship se svou první akcí uspěla, v budoucnu tedy určitě přijde pokračování. Doufejme jen, že nikdo nepřijde k fatálnímu zranění, jako se to stalo třeba nedávno v Polsku při turnaji ve fackované.

Zdroje:  Epic Fighting Championship

Nejnovější články